Foto: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina

Lalatović: Dao bih pet godina života da osvojim titulu sa Vojvodinom

Vreme čitanja: 5min | sre. 09.10.24. | 12:06

"Pored i Crvene zvezde i Partizana treba da postoji i treći tim koji treba da ih razdvoji i da im parira u budućnosti i pokuša da dođe do titule", kaže temperamentni strateg

Nenad Lalatović je ponovo uzdrmao temelje Karađorđa! Na svom povratničkom predstavljanju u Vojvodini jasno je pokazao koliko je motivisan da napravi velike rezultate sa novosadskom Starom damom. Poručuje da ima tim po svojim merilima, kao da ga je lično pravio, i uveren je da poseduje kvalitet da na kraju sezone u Mozzart Bet Superligi zauzme drugo mesto na tabeli.

Karađorđe je napustio sa osvojenim Kupom Srbije, a ne krije da mu je želja da se baš sa Vojvodinom domogne šampionske titule.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, ambicije je mu se u potpunosi uklapaju sa onim koje je najavio predsednik Dragoljub Zbiljić.

"Predsednik i ja slično razmišljamo, ambicije su uvek najveće. Sigurno kada sam odlazio, odlazio sam kao trofejni trener. Osvojio sam Kup sa Vojvodinom. Ja bih sad potpisao, dao bih pet godina života da osvojim titulu sa Vojvodinom, moja najveća želja je da osvojim trofej, titulu. Ako biram s kojim klubom iz Srbije, to bi bila Vojvodina. Ako radite sa čovekom kao što je Zbiljić, uklopili smo se, isto razmišljamo. Kad ćemo doći? Ne znam. Cilj je da budemo drugi, takva je situacija na tabeli, ne možemo sad da osvojimo titulu. Pored i Crvene zvezde i Partizana treba da postoji i treći tim koji treba da ih razdvoji i da im parira u budućnosti i pokuša da dođe do titule", rekao je Lalatović na predstavljanju.

Sve je bilo kao ispunjenje sna.

"Kada me je gospodin Zbiljić pozvao, ja sam to sanjao i nadao se. Posle dobrih rezultata u Lučanima, bio sam srećan što sam mu čuo glas. On i ja smo već jednom sarađivali, bili smo zajedno drugi, i ja sam tada otišao za njim. Ali znam koliko zna posao, koliko voli Vojvodinu i koliko je ambiciozan. Dogovorili smo se bukvalno za jedan minut".

Temperamentni strateg veruje da je drugo mesto, s obzirom na kvalitet njegovog tima, sasvim dostižan cilj.

"Liga nikad nije bila izjednačenija, svako svakog može da pobedi. Konkurencija su Partizan, TSC, Čukarički, Radnički 1923, Mladost Lučani, ali mislim da smo mi najveći kandidati za drugo mesto, jer ga zaslužujemo po kvalitetu tima. Cilj je da budemo drugi i da osvojimo trofej, moraju da znaju da je težak put. Ako ga vole, ako ga osećaju na čelu sa nama, to ćemo ostvariti. Moramo da izginemo na svakoj utakmici, treningu, rezultati će doći ako to ispoštujemo".

Lalatović poručio da je odmah spreman da preuzme odgovornost i za eventualne loše rezultate.

"Ovo je šampionski tim. Ja sad kažem, bio sam iznenađen da su gospodin Zbiljić i Marko Jovanović uspeli da dovedu kvalitetne igrače. Ako ne bude bilo rezultata, trebaće mi neko vreme, biću kriv ja. Uzimam svu odgovornost na sebe, ja sam svaku utakmicu gledao. Znam kvalitet, odrađen je sjajan prelazni rok. Ja uzimam svu odgovornost na sebe, jednostavno, neki trener kad dođe, ja ne volim alibli da kažem nisam ja pravio tim. Tim pravi sportski direktor i uprava kluba, ovo je tim kao da sam ja pravio iako nisam bio tu. Apsolutno sam zadovoljan igračkim kadrom, potencijalom, kvalitetom i bonus igračima. Sigurno da ćemo možda u decembru, ali i ne mora, dovesti još dva igrača. Ako budu dolazili, možda bude još jedan bonus, ali sam prezadovoljan".

Doskorašnji strateg Mladosti iz Lučana poznat je po tome što izvlači maksimum iz domaćih igrača. Sada je u situaciji da su stranci među glavnim igračima tima.

"Ovako moćni strani igrači ne mogu da smetaju treneru, čak je premija trenirati ovakve. Nikad nisam imao toliko stranih igrača, okretao sam se domaćim, bio je to dobar izbor. Sigurno sam ja grešio kod nekih igrača, ne postoji trener koji pogreši. Da sam radio dobar posao sa domaćim igračima govore rezultati koje sam imao sa Vojvodinom, podatak da imate najviše pobeda u istoriji kluba, bilo je boljih trenera, bilo je moćnih i kvalitetnih imena, ali imati najviše pobeda, od četiri trofeja u njenoj istoriji osvojiti jedan, osvojio sam ga ja. Zasluge pripadaju igračima koje sam trenirao i fali mi još devet utakmica da budem trener sa najviše utakmica na klupi Vojvodine. Taj izbor tada je bio ispravan, strani igrači mi neće smetati, ovi igrači čine moćnu Vojvodinu, ko zaslužuje on će igrati. Mene ne zanima ko se kako zove, preziva, Vojvodina može bez svih nas i igrači i strani i domaći moraju da shvate šta je grb Vojvodine i da daju 200 odsto mogućnosti da bi došli tamo što ciljamo".

Ime protivnika za Lalatovićevu Vojvodinu neće biti važno.

"Ne zanima me ko se kako zove, da igramo i protiv Real Madrida, igraćemo na pobedu. Tako će biti i protiv Vojvodine na „Marakani“. Navijači moraju da očekuju da protiv svakog rivala ide na pobedu, dokle god sam ja trener. Predsednik i ja smo ambiciozni. Kada sam odlazio, osvojio sam Kup Srbije. Ja mogu sada ovako da kažem, dao bih pet godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom. Ove sekunde. To je moja najveća želja, a ako bi birao sa kojim klubom, to bi bila Vojvodina. Kada radite sa ovakvim predsednikom, onda verujemo da ćemo doći do tog cilja. Sada nam je realan cilj drugo mesto i bilo bi neprimereno da kažemo da napadamo titulu".

Lalatović kaže da ovoga puta neće govoriti o unutrašnjim stvarima u klubu, kao u prethodnom mandatu.

"Tada sam bio mlađi i neki put mi je bio brži jezik od pameti i sada se izvinjavam za neke svoje izjave. Mene sada samo zanima sportski deo, igrači, utakmice i to će ovog puta tako biti. Konferencije će biti mnogo mirnije jer je klub na visokom nivou, sve je u dan, svi su zadovoljni i moram da poručim igračima da još više ginu za grb Vojvodine. Ja ću im već danas na treningu reći šta znači Vojvodina i da će ona biti moćna kao što je nekada bila. Rezultati moraju da budu bolji", poručio je Lalatović.


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara