Džordan Lojd (Star Sport)
Džordan Lojd (Star Sport)

Krupna zverka na tržištu: Džordan Lojd napustio Makabi

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.24. | 23:51

Rastanak zbog nestabilne situacije u Izraelu, Amerikanca žele Fenerbahče i njegov bivši klub Monako

Igrao je Džordan Lojd večeras portiv Monaka, ubacio 16 poena u porazu koji je Makabi doživeo u Kneževini, a ispostavilo se da je to bila i poslednja utakmica Amerikanca u dresu tima iz Tel Aviva sa kojim je letos potpisao dvogodišnji ugovor. Zbog ratnog stanja u Izraelu, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde tokom dana je zatražio od uprave kluba raskid saradnje i dobio zeleno svetlo da potraži novu sredinu.

Iako je rukovodstvo Žutih iz Menora Mivtačim arene predložilo Lojdu da se nakon utakmice u Monaku stacionira u Beogradu i ostane u Srbiji u narednim danima dok se stanje u državi ne stabilizuje, Lojd apsolutno nije imao nameru da se u budućnosti vraća u Izrael... I došlo je do sporazumnog rastanka.

Izabrane vesti

Činjenično stanje jeste da je krupna zverka na evroligaškom tržištu, a trenutno kao najrealnije opcije za nastavak karijere deluju Fenerbahče i njegov nekadašnji klub, Monako. Izraelski Sport 5 čak piše da je i milanska Olimpija u opticaju za potpis iskusnog beka.

Dve vrlo produktivne partije isporučio je Lojd na početku Evrolige. Ubacio 15 poena Asvelu, jedan više Monaku, ali ćenastavak serije dvocifrenih učinaka tražiti u dresu neke druge boje. U čije god redove da se presli biće kapitalno pojačanje budući da na nivou karijere ima evroligaški prosek od 13,2 poena, 2,9 skokova i 2,9 asistencija, odnosno indeks korinsosti 12,9.




tagovi

Džordan LojdKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara