(©Reuters)
(©Reuters)

Tražio sam od Granita da ne igra protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 18:18

Kaže njegov rođeni brat Taulant

Ko bi rekao do pre neku godinu da će utakmice između Srbije i Švajcarske postati one sa etiketom – „visoki rizik“. Ali, nekoliko momaka poreklom sa Kosmeta, koji nose dres Sajdžija silno su se trudili da dueli na Mundijalima u Rusiji i Kataru budu „više od igre“.

Žreb za Ligu nacija ponovo je spojio Srbiju i Švajcarsku. Prvi duel igraće se u subotu veče u Leskovcu. Ovog puta u rivalskom sastavu neće biti Đerdana Šaćirija, koji se povukao iz reprezentacije, ali će biti tu Granit Džaka, sa kojim su Orlovi imali najviše sukoba na terenu.

Izabrane vesti

Njegov rođeni brat Taulant, koji je inače bio reprezentativac Albanije, priznao je u intervjuu za Blik da je tražio od brata da ne igra meč u Srbiji.

„Nisam mogao da verujem kada sam video žreb. Jasno mi je bilo kakav će pritisak i emocije da nose ove utakmice“, rekao je Taulant, koji je inače igrao za Albaniju u čuvenoj utakmici u Beogradu koja je prekinuta zbog prvokacije sa dronom i upada navijača.

Čim je video ishod žreba, Taulant Džaka se latio za telefon.

„Zvao sam brata i sugerisao sam mu da priča sa selektorom Jakinom i da preskoči utakmicu u Srbiji. Ali, znamo svi kakav je moj brat, želi da igra svaku utakmicu za Švajcarsku“.

Ne može ni drugi Džaka da proceni kako će izgledati utakmica u Leskovcu.

„Nije lako sačuvati kontrolu tokom svih 90 minuta kada se probude emocije. Granit mora da ostane miran, da se fokusira na fudbal, da ignoriše provokacije. A, opet, lako je to reći“, kaže Taulant.

U taboru reprezentacije Švajcarske ne očekuju nikakve probleme, veruju da je sve što se ranije dešavalo ostalo u prošlosti. No, isto su tako govorili i pred utakmicu u Kataru, pa...

„Ovo je utakmica kao svaka druga, sve što je bilo ostalo je iza nas“, poručuje direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami.

Da li će baš tako biti... Videćemo u subotu.



tagovi

Granit DžakaTaulant Džakareprezentacija Švajcarskefudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara