Novak Đoković (© AFP)
Novak Đoković (© AFP)

Novak kritikovao MOK: Kakva su ovo pravila?

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 15:44

Zanimljiv intervju Novaka Đokovića posle pobede na startu Olimpijskih igara

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na Olimpijskom turniru u Parizu, pošto je u prvom kolu ubedljivo savladao Australijanca Metjua Ebdena rezultatom 6:0, 6:1. Videlo se odmah da teniser koji igra dubl nije u stanju da isparira Novaku koji je imao tek malo teži trening danas.

Izabrane vesti

„Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl. Ne razumem ta pravila da, kada neko otkaže, oni zovu dubl igrača da popuni singl, a toliko igrača sanja da nastupi na Igrama. To je neprimereno i za turnir i za gledaoce, jer to nije taj nivo govoreći u kontekstu konkurencije“, kritički je bio nastrojen Novak dok je pričao za RTS.

Ipak, u ovom momentu je najbitnije što je zabeležio sigurnu pobedu.

„Što se mene tiče, bio je ovo odličan početak i priprema za sledeće kolo, koje će verovatno biti protiv Nadala“.

Biće to ponovo meč starih rivala.

„Nismo igrali dugo, nekoliko godina. Mislim da je poslednji put bio ovde, na Rolan Garosu 2022. godine. Imali smo epske, spektakularne mečeve na ovom terenu. Dugo ne igra vrhunski tenis, ali ne igram ni ja. Mislim da će meč privući pažnju publike zbog našeg rivalstva", dodao je sa osmehom".

Bilo je reči i o publici.

"Dosta boja na tribinama, puno zastava koji su došli iz svojih država. Drugačija je publika u odnosu na one koji su dolazili na Rolan Garos. Sreća je što sam igrao na Centralnom terenu, jer pada kiša“, rekao je najtrofejniji teniser svih vremena.


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara