Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo: Znam da nemam još mnogo vremena u fudbalu, svaka godina posle 35. je poklon

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.24. | 08:04

Kapiten i najveća zvezda portugalske reprezentacije oprezan u davanju prognoza pred EURO 2024

Uspešnu uvertiru imali su Portugalci pred put u Nemačku. U poslednjoj proveri uoči Evropskog prvenstva ubedljivo su savladali Republiku Irsku (3:0), a više od rezultata selektora Roberta Martinesa može da raduje odlična partija njegovih izabranika. Lopta je najvećim delom utakmice bila na polovini rivala, bez dramatičnih situacija pred golom Dioga Koste, a sa tečnim protokom u fazi napada.

Posebno raspoložen bio je vremešni Kristijano Ronaldo, koji je preskočio prethodni meč sa Hrvatskom (1:2). Iako već godinu i po dana u dalekoj Saudijskoj Arabiji, iako u 40. godini života, kapiten i as portugalske reprezentacije bio je dvostruki strelac i konstantna opasnost po gol Iraca.

Izabrane vesti

Svestan je Ronaldo da se bliži kraj fantastične karijere i da bi Evropsko prvenstvo u Nemačkoj moglo da bude poslednje veliko takmičenje na kojem će moći da pravi razliku. Ima on u planu i učešće na Mundijalu 2026, ali tada će mu već biti 41 godina i pitanje je koliko će moći da doprinese na samom terenu...

"Znam da nemam još mnogo vremena u fudbalu. Što bi rekli Španci - svaka godina koja prođe je poklon. Igrati fudbal posle 35. godine je poklon, a meni je 39 i zato se trudim da uživam u svakoj sezoni. Važno je biti fizički i mentalno spreman da bi pomogao ekipi. A, kao što znate, ja oduvek obožavam da igram za reprezentaciju. Ovde sam već 20 godina i želim da nastavim", izjavio je Ronaldo posle utakmice sa Irskom.

Trofejnom golgeteru turnir u Nemačkoj biće šesto učešće na Evropskom prvenstvu, po čemu je rekorder kontinentalnog fudbala. Ipak, i dalje sa istom strašću kao prvi put dočekuje takmičenje.

"Ja sam zaljubljen u fudbal. Svaka utakmica za mene je posebna, a zamislite samo kako je kada igrate na Evropskom prvenstvu za Portugaliju. To je ostvarenje sna, baš kao kada sam imao 20 godina".

Nije želeo Ronaldo da daje bombastične izjave po pitanju dometa svoje reprezentacije. Bio je umeren u davanju prognoza.

"Dobro je kad stojiš čvrsto na zemlji, a misli su ti u oblacima. Naravno da sanjamo o osvajanju Evropskog prvenstva, niko nam ne može zabraniti san, a siguran sam i da smo dobro spremni. Imamo talenat, ali talenat ne znači mnogo jer ti niko ništa ne poklanja. Sve mora da se zaradi, a mi smo spremni da naporno radimo", istakao je bivši as Real Madrida, Mančester Junajteda i Juventusa.

Prvu utakmicu u Nemačkoj Portugalci će igrati protiv Češke, 18. juna. Rivali u grupi su im još Turska i Gruzija.


tagovi

reprezentacija PortugalaKristijano RonaldoEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara