Milovan Rajevac (©AFP)
Milovan Rajevac (©AFP)

Rajevac: Idemo u krajnost, preterujemo sa kritikama! Nije to bilo tako loše u Nemačkoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 09:02

“Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili, jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama”

Na dva velika takmičenja odveo je Dragan Stojković reprezentaciju Srbije, takođe je uveo i u elitnu diviziju Lige nacija, međutim, igra i rezultati u Kataru i Nemačkoj bili su neubedljivi. Najblaže rečeno.

Na Evropskom prvenstvu nije prođena grupa, nije ostvarena pobeda, dat je tek jedan gol. Sve to ukazuje da bi moglo da dođe do promena. Licitacija uveliko traje, mada, Dragan Stojković je i dalje selektor. Nema smene, a ni ostavke. Novog nema na vidiku.

Izabrane vesti

Ukoliko bude došlo do promena, Milovan Rajevac je stava da selektor treba da bude neko iz poznatog okruženja, iz Srbije ili sa ovih prostora, ko poznaje mentalitet, a ne stranac.

“Videćemo da li će Piksi ostati ili ne, kao selektor nas je odveo na dva velika takmičenja. Nije bilo tako loše na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, niti neočekivano i ne treba sada od svega praviti rijalitije i preterivati sa kritikama. Nažalost, mi znamo da budemo takvi, da idemo iz krajnosti u krajnost. Zbog toga neki naši dobri treneri nisu hteli da budu selektori”, kaže Milovan Rajevac za Novosti i nastavlvlja:

“Mi smo ozbiljna fudbalska zemlja i uvek smo imali i stvarali igrače, i stručnjake, koji su na najvišem nivou, zbog čega su cenjeni u Evropi i svetu. Ukoliko bude promena, svi treba da stanemo iza selektora i pružimo mu maksimalnu podršku, na svim nivoima”.

Nije za nekoga sa strane, ko ne poznaje jezik i ovdašnji mentalitet, jer se to u prošlosti nije pokazalo kao dobar odabir.

“Imali smo strance trenere i u klubovima, bilo ih je i u reprezentaciji. Uglavnom se nisu najbolje snalazili, jer nisu najbolje upoznati sa našim mentalitetom i fudbalskim karakteristikama. Zato sam za to da naš, domaći stručnjak vodi reprezentaciju, jer najbolje poznaje igrače, navike. Sigurno nije lako biti selektor Srbije zbog stalnog pritiska javnosti i velikih očekivanja, ali sam uveren da imamo stručnjake da odgovore izazovima. Treba gledati u budućnost i u svemu tražiti najbolja rešenja. Videli ste kako je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sve na najvišem nivou, od organizacije do kvaliteta reprezentacija. Srbija ima kvalitet da u svemu parira i bude deo te elite”.

Prisetio se i šta su mu govorili kada je Dušana Tadića i Gojka Kačara kao tinejdžere gurnuo u vatru…

“Mi smo izuzetno talentovana sportska nacija, u fudbalu uvek iskoče neki novi igrači koji obećavaju. Kada sam bio trener Vojvodine, svi su mi govorili: ‘Kako misliš da igraš sa klincima?’ U prvi tim sam uvrstio 17-godišnjeg Tadića i 18-godišnjeg Kačara. Pa smo igrali Evropu, što se desilo i sa Borcem iz Čačka, sa Lazovićem i Milunovićem, tek što su stasali za seniorski fudbal. I sa njima smo u Kupu UEFA dočekali Ajaks na Partizanovom stadionu”, završio je Milovan Rajevac razgovor za Novosti.


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiMilovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara