Joakim Lev (Reuters)
Joakim Lev (Reuters)

Srbija i Joakim Lev? Nije istina

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 09:13

Nemački stručnjak nije bio u kontaktu ni sa kim iz Srbije

Srbija i dalje ima selektora, a drugi nije ni na vidiku. Pogotovo Joakim Lev, čijim se imenom barata od juče, a bilo je spremno u nekim fiokama još pre nekoliko meseci, kada se pregovaralo o novom ugovoru za Dragana Stojkovića.

Mozzart Sprot je zahvaljujući kolegama iz Bilda kontaktirao ljude koji vode računa o karijeri Joakima Leva i sa trenerove strane dobio kratak odgovor: 

Izabrane vesti

“Not true”.

Lev do sada nije imao kontakt ni sa kim iz Srbije i prvi put čuje za navodno interesovanje. Što naravno ne znači da neko ne može u budućnosti da ga kontaktira i pozove. Ali, sa minimalnim šansama da dobije pozitivan odgovor.

Lev trenutno nema u planovima nešto poput Srbije. Nekadašnji nemački selektor je slobodan od 2018. godine, odbijao je mnoge jake ponude iz klupskog i reprezentativnog fudbala, a poslednje je odbio da za veliki novac radi kao stručni konsultant tokom EP na jednoj nemačkoj televiziji. Za Levov povratak u fudbal je potrebno da se poklope mnoge stvari, od finansijkog do sportskog aspekta.

Iako njegovo ime lepo zvuči u kontekstu reprezentacije Srbije, za sada je to daleko od bilo kakve realnosti.

FSS trenutno ima većih briga. Prvo će morati da raskine važeći ugovor sa Piksijem i isplati mu obeštećenje čija visina je oko 1.000.000 evra. Naravno, ukoliko Piksi ne popusti pod sve većim pritiscima javnosti i odrekne se onoga što piše u ugovoru sklopljenom pred odlazak na EP u Nemačku. Zasad ne deluje da će to ići tako lako i brzo...

Pitanje je i ko će u ime FSS da se bavi ovom tematikom i izborom narednog selektora, jer bi posle ostavki Branislava Nedimovića i Jovana Šurbatovića moglo da bude još odlazaka sa čelnih pozicija. Pogotovo iz Izvršnog odbora FSS, koji bi trebalo da se bavi pitanjem selektora. Biće tu raznih predloga i lobiranja za Piksijevog naslednika. Jedna struja u srpskom fudbalu bi najradije na klupi videla Slavišu Jokanovića, koji je takođe slobodan trener i ima reference da vodi reprezentaciju Srbije. Međutim, problem je što ni ta, ni ostale struje ne znaju kojeg će 'napona' biti i koliko još dugo u FSS.

Rasplet u slučaju selektora Srbije trenutno nije ni blizu. A prvi naredni meč Orlovi igraju 5. septembra protiv Španije u Ligi nacija.


tagovi

Dragan Stojković PiksiJoakim Levfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara