Nikola Jakšić (©Reuters)
Nikola Jakšić (©Reuters)

Patriotske lekcije vaterpolista: Srbi uz Srbe, uvek i svuda! Večeras svi da slavimo u Minhenu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.24. | 10:14

„Nije bitno ko će da postigne gol i kada, već da pobedimo Dance i prođemo dalje“, kaže kapiten Nikola Jakšić

Kragujevac, Kranj, Šabac, Novi Sad, Podgorica, Beograd – to je zacrtana ruta srpskih vaterpolista. Njom idu ka Parizu, gde će braniti olimpijsko znato. U gustom rasporedu ubacili su još jednu stanicu, skrenuli sa puta i danas će se naći u – Minhenu. Biće na Alijanc areni, mestu na koje će se večeras sjatiti Srbi i biti vetar u leđa fudbalerima protiv Danske u "biti il’ ne biti" meču za prolaz u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Nemaju karte, nije problem – naći će. Imaju jutarnji trening – ni to nije problem. Tuširanje, pa pravac Bavarska. Zapucaće danas olimpijski šampioni ka stadionu Bajerna, prevaliće autobusom nepunih 400 kilometara od Kranja i Minhena, jer Srbi treba da budu podrška jedni drugima uvek i svuda.

Izabrane vesti

Patriotizam na delu srpskih vaterpolista.

„Znali smo da je Minhen blizu Kranja, videli da nije velika razdaljina i da lako možemo da uklopimo obaveze sa utakmicom. Zašto to ne iskoristiti? Pričali smo među sobom i zajednički doneli odluku da dođem protiv Danske i pružimo podršku. Normalno je da se srpski sportisti podržavaju, kad god imaju priliku, uvek i svuda. Tako bi trebalo da bude“, počeo je kapiten Nikola Jakšić javljanje iz Kranja za Mozzart Sport, odmah nakon večernjeg treninga

U Kranj samo što su stigli, a biće put pod noge. I to posle dana kada su imali dva treninga, a imaju ga i danas. Uslov da odu bio je da se ne odstupa od plana, da se odradi sve po protokolu. Nije popustio selektor Uroš Stevanović, nije im dao slobodan dan. Najvažnija je disciplina.

„Razgovarali smo sa selektorom, dobili odobrenje da idemo. Svi zajedno ćemo biti u Minhenu, ali nema popuštanja. Jutarnji trening je ostao, krećemo posle njega na utakmicu i čim se završi idemo nazad. Na ovaj način gradimo i timski duh“.

Dogovor kuću gradi, a organizacija je pola posla do realizacije plana. Kada su počeli da se dogovaraju, karte nisu imali. No, uspeli su odgovorni iz Vaterpolo saveza Srbije da ih srede. Iako su dvostruki uzastopni olimpijski šampioni, iako su u ovom veku uneli najviše medalja u državu, sve mora da se plati.

„Karte nije bilo lako nabaviti, ali jedino je bitno da ih imamo svi, da idemo zajedno da budemo podrška fudbalerima sa tribina“.

Zbog obaveza do sada nisu pomno mogli baš sve da isprate.

„Preklapale su nam se utakmice sa treninzima, nismo svaki minut mogli da pogledamo. Ali, stigne se naknadno“, rekao je Nikola Jakšić i nastavio:

„Nemam posebne želje, kada da damo gol, ko da ga postigne... Nije previše bitno ko će da odluči, važno je da bude u našu korist. Nadam se da ćemo biti pobednici, a ne Danci, da ćemo proći i svi slaviti u Minhenu“.

Nikola Jakšić (©European Aquatics)Nikola Jakšić (©European Aquatics)

Dvostruki je olimpijski šampion, osvajao je svetske i kontinentalne titule sa Srbijom, bio deo generacije koja je iz turnira u turnir obradovala naciju. Naigrao se velikih utakmica.

„Nema šta da se kaže kada dođe do ovakvih utakmica, nema tu preterane filozofije. Bitni su smirenost i hladna glava“.

I petlja. Nju će morati da ima svaki od igrača koje Dragan Stojković pošalje na teren, bilo da je reč o onima iz startne postave ili rezervistima. Srpska sloga danas, pa i kroz koju nedelju u Parizu.

„Nadam se da ćemo i mi na Olimpijskim igrama imati veliki podršku srpskih navijača. Nama se sada namestilo da tokom priprema možemo da dođemo u Minhen, biće nam drago da na našim utakmicama vidimo srpske sportiste“, završio je javljanje Nikola Jakšić iz Kranja za Mozzart Sport.

Trening, pa put pod noge. Za Srbiju.



tagovi

EURO 2024vaterpolo reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija SrbijeNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara