Luka Modrić u prodoru (©Reuters)
Luka Modrić u prodoru (©Reuters)

Modrić prigovarao sudijama, držao se za glavu: Teško nam je, nismo ovo očekivali…

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 20:53

“Prelagano su nam dali tri gola. Mi naprosto nismo bili agresivni, a bez gola protiv takvih ekipa ne možeš da igraš”, poručio je kapiten Hrvatske

Španija je u prvom poluvremenu održala fudbalsku lekciju Hrvatskoj. U nastavku meča je tim Zlatka Dalića koliko-toliko popravio sliku i kompletan utisak, ali ne i gol-razliku, koja može da igra izuzetno bitnu ulogu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Nije ličila na sebe Hrvatske, nije to bio onaj tim kome je svaki potez odmeren, čiji vezni red sakrije loptu protivniku. Bleda izdanja Marcela Brozovića i Matea Kovačića, ali i Luke Modrića, koji je sredinom drugog poluvremena zamenjen, kao i prvotimac Mančester Sitija. Nervozan je bio najbolji hrvatski fudbaler, prigovarao sudijama, a po izlasku sa terena držao se za glavu.

Izabrane vesti

Bio je to jedan od onih dana kada jednom timu malo šta polazi za nogom.

“Nije jednostavno... Danas je jedan od tih dana kad nam ništa nije išlo, nismo bili pravi, pogotovo u prvom delu. Falilo je energije, agresivnosti, prelagano su nam dali ta tri gola”, rekao je Luka Modrić za HRT, prenose Sportske novosti.

Hrvatska je u drugom poluvremenu bolje izgledala, stvorila i više šansi, iznudila penal i zatresla mrežu preko rezerviste Bruna Petkovića, no pogodak je poništen.

“Nismo se predali, iako je u drugom delu izgledalo dosta bolje. Lopta nije htela u gol, iz praktično svih udaraca oni su pogodili. Zaslužena pobeda Španije, nemamo više puno opcija nego da pobeđujemo, ali to u jednu ruku nije ni loše”, poručio je kapiten Hrvatske i osvrnuo se na prvo poluvreme u kome su Vatreni primili tri gola:

“U tih 45 minuta nismo bili pravi, ali to je fudbal. Nekad ono što zamisliš ne ispuniš, ja sam siguran da ćemo biti bolji i da ćemo promeniti situaciju u našu korist”.

Crvena furija je u prvom poluvrmeenu nadigrala Hrvatsku u potpunosti, agresivnošću je ‘pojela’. Vatreni nisu mogli do lopte, a taj konstantni presing nimalo nije iznenadio najboljeg hrvatskog igrača.

“Nisu, mi naprosto nismo bili agresivni, a bez gola protiv takvih ekipa ne možeš da igraš. U drugom delu bili smo puno agresivniji i brži, ali opet nismo mogli da damo gol, da ih uvedemo u neku nervozu”.

Za kraj…

“Teško nam je, nismo ovo očekivali. Ali sam siguran da ćemo uspjti u sledećim utakmicama. Tri boda su imperativ, nema drugih opcija”, završio je Luka Modrić.


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija hrvatskeLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara