Rajković (©Starsport)
Rajković (©Starsport)

Kako su Englezi ocenili Orlove: Rajković najbolji, Gudelj najlošiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 09:40

Visoke ocene dobili Mladenović, Ilić, Tadić

Ako je suditi po engleskim medijima, ispada da je njihova reprezentacija lako i ubedljivo pobedila Srbiju, što se kosi sa onim viđenim na terenu.

List „Gardijan“ kao jedan od ozbiljnijih u mnoštvu tabloida, podelio je ocene fudbalerima dva tima za sinoćnju utakmicu i pobednički sastav je daleko bolje prošao.

Izabrane vesti

Kada je tim Srbije u pitanju, najbolju ocenu od startera dobio je golman Predrag Rajković – sedmicu.

Nije imao šanse kod gola Engleske. Zaustavio je šut Aleksandra-Arnolda pre zapanjujuće odbrane kod Kejnovog udarca“, stoji u opisu ocene.

Najveći promašaj su ocene poslednje linije srpskog tima, jer su Pavlović, Milenković i Veljković odigrali odličnu utakmicu, a sva trojica su dobila šestice.

Ista ocena pripala je i Živkoviću, dok je Gudelj označen kao najslabija karika među Orlovima, te je meč završio sa četvorkom.

„Suma njegove igre svedena je na situaciju gde je faulirao Belingema i povredio samog sebe. Dobio je karton i zamenjen na poluvremenu“.

Ne bismo se složili ni sa ocenom za Sašu Lukića (petica), dok je Sergej Milinković Savić prošao sa šesticom. Filip Kostić je dobio peticu, kao i Aleksandar Mitrović, dok je Dušan Vlahović zaradio šesticu.

Ispada da su najbolji deo srpskog tima u polju bili rezervisti, jer su sedmice dobili Mladenović, Ilić („pomogao je Srbiji da preuzme kontrolu utakmice“) i Tadić. Šesticom je ocenjena igra Jovića i Birmančevića.

Kada su Englezi u pitanju, naravno, Džud Belingem je proglašen za Igrača utakmice i dobio je osmicu.

Ali, ista ocena dodeljena je i Rajsu, Stounsu i Geiju. Sedmice su dobili Pikford, Voker i Saka.

Najslabiji pojedinac u sastavu Albiona, po ocenama „Gardijana“ bio je Fil Foden, koji je za prikazano „nagrađen“ peticom.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara