Darko Jevtić (©YouTube)
Darko Jevtić (©YouTube)

Darko Jevtić: Krv nije voda, navijam za Srbiju na EP

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 08:20

“Iako volim i Švajcarsku”, kaže ofanzivac rođen u Bazelu

Za neke srpski koreni nisu bili dovoljni da bi i obukli dres reprezentacije Srbije, ali za Darka Jevtića – krv nije voda. Iako je bio reprezentativac Švajcarske u svim mlađim kategorijama, na Evropskom prvenstvu će navijati za srpske Orlove.

Doskorašnji ofanzivac Rubina iz Kazanja, koji je rođen i odrastao u Bazelu, pričao je na tu temu za ruske medije.

Izabrane vesti

“Imam dvojno državljanstvo – srpsko i švajcarsko. Rođen sam u Švajcarskoj, ali su moji roditelji Srbi. Preselili su se kada su bili jako mladi, upoznali su se u Švajcarskoj. I ja sam tamo živeo do 20. godine, išao u školu, počeo da igram fudbal”, počeo je priču Jevtić.

Na pitanje za koga će navijati na EP…

“Ako jedan tim ispadne, onda ću navijati za onog drugog (smeh). Ozbiljno, moje su šanse uvek duplo veće nego drugih, jer navijam za dve reprezentacije”.

Ali, Jevtić je morao da se opredeli kod konkretnog pitanja: kada igraju Srbija i Švajcarska – za koga navija.

“Iskreno, krv nije voda. U tim slučajevima navijam za Srbiju. Ja sam Srbin, majka mi je Srpkinja, otac Srbin. Iako jako volim i Švajcarsku”.

Dobio je Jevtić pitanje i kako vidi šanse Srbije na EP.

“Za razliku od Švajcarske, Srbija nema tako velike rezerve u sastavu. Ali, u smislu kvaliteta, ima odlične igrače i tim. Iako na velikim takmičenjima nije pokazala svoj ceo potencijal. Nadam se da će makar proći grupnu fazu”.

Nije imao bivši fudbaler Bazela, AEK-a, Rubina odgovor na pitanje zašto Srbija često igra Mundijale, a 24 godine je nije bilo na prvenstvu Evrope.

“To stvarno ni meni nije jasno. Srbija ima sjajne igrače i tim, pa je možda stvar u pritisku. Utakmice reprezentacije su velika stvar u Srbiji. Ne mogu ni da zamislim šta će biti kada počne EP. Svi znaju svakog igrača državnog tima. Ali, mučili su se tokom kvalifikacija”.

Za Darka Jevtića nije bilo iznenađenje što je Mađarska prošla kao prva u grupi, ispred Srbije.

“Mađarska ima jak tim, sa vrhunskim igračima, kao što je Soboslaj iz Liverpula. Iako Srbija ima jači sastav generalno, videli smo da je Mađarska igrala bolje”.

Kao najveće favorite na EP Jevtić vidi:

“Nemce. Igraju kod kuće, pritisak ne bi trebalo da osećaju. Nekada je čak pritisak i dobro došao, u smislu pojačane motivacije. Nemačka je omanula na nekoliko velikih takmičenja, tako da će biti potpuno spremna za EP. Što se tiče ostalih: Francuska. Holandija, Španija i Engleska su uobičajeni favoriti, ali mislim da je Nemačka ispred svih”, ocenio je Darko Jevtić.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDarko JevtićEURO 2024reprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara