TREĆA SMENA: Orlovi na popravnom u Panami, veliki derbi u Brazilu, zakuvalo se u Čileu, Lebron u Detroitu

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 23:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Baija je sedam kola pre kraja šampionata Brazila na mestu koje vodi u niži rang. Tim iz Salvadora i dalje ima šansu da se spasi ispadanja. Korintijans je imao slabu sezonu. Trenutno je tek deveti, ali može do šeste pozicije koja u Seriji A donosi plasman u Kopa Libertadores sledeće sezone. Gosti iz Sao Paula su poraženi na dve od poslednje tri utakmice. Tradicija kaže da dobijaju domaćini. Na sedam vezanih utakmica pobeđivali su timovi koji su igrali na svom stadionu. U prvom delu šampionata bilo je 3:2 za Korintijans.

GREMIO – FLAMENGO, 00.00

(Fudbal, Brazil 1)

Veliki derbi Brazila igra se u Porto Alegreu. Oba tima su u lošoj formi u finišu Serije A. Gremio je digao ruke od borbe za titulu pošto nije dobio poslednje četiri utakmice. Šampion je poražen od Atletiko Paranansea proteke nedelje (1:2), ali i dalje ima šansu da stigne do titule jer lider Internasional beži sedam bodova, uz meč manje. U prvom delu sezone na Marakani u Riju nije bilo pobednika – 1:1, a pogotke su postigli Gabrijel Barbosa, poznatiji kao Gabigol za Flamengo i Pepe za Gremio.

UNION KALERA – DEPORTES IKIKE, 00.00

(Fudbal, Čile 1)

Lider Universidad Katolika je upao u veliku krizu u finišu šampionata Čilea. Nije dobio već četiri kola, pa je dao šansu Union Kaleru da ga sustigne. Razlika je samo tri boda, a domaćin ima zicer protiv poslednjeplasirane ekipe šampionata Čilea, Deportesa Ikikea. I gosti mogu da se pobegnu iz opasne zone. Kalera je sakupila sedam bodova u poslednja tri kola. U prvom delu šampionata, Union je slavio u gostima protiv Deportesa sa 3:0.

PANAMA – SRBIJA, 01.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Posle duela bez golova sa selekcijom Dominikanske Republike naša fudbalska reprezentacija sastavljena od igrača iz domaćeg šampionata odigraće još jednu prijateljsku utakmicu. Rival je Panama. Biće to dobra prilika za popravni za izanbranike selektora Ilije Stolice. Panama je na FIFA rang listi na 55. poziciji, a bili su učesnici prošlog Mundijala u Rusiji 2018. godine. Doživela je sva tri poraza u grupi, od Belgije, Engleske i Tunisa. Većina reprezentativaca Paname igra u MLS ligi.

TIGRES – NEKAKSA, 04.00

(Fudbal, Mesiko 1)

Kada kažemo Tigres prva pomisao nam je Pjer Andre Žinjak, nekadašnji francuski reprezentativac koji je već godinama prva zvezda tima, a i meksičkog šampionata. Nekadašnji šampion je počeo novu Klausuru sa dve pobede i jednim porazom i u vrhu je tabele. Nekaksa ima samo tri boda pred dolazak u San Nikolas. Poslednje tri utakmice Tigres je dobio Nekaksu, a nije poražen već sedam utakmica.

DETROIT PISTONS – LOS ANĐELES LEJKERS, 02.00

(Košarka, NBA)

David protiv Golijata u Detroitu. Pistonsi su daleko od stare slave, imaju samo četiri pobede i na dnu su Istoka. Lejkersi su drugi na Zapadu iza nezaustavljive Jute, a Lebron Džejms i Entoni Dejvis i drugovi žele opet da uđu u pobednički ritam posle poraza od Filadelfije prethodne noći. Tim iz Los Anđelesa je dobio tri od četiri poslednja meča protiv nekadašnjih šampiona koji su godinama u silaznoj putanji u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

FINIKS SANS – GOLDEN STEJT VORIORS, 04.00

(Košarka, NBA)

Tim iz Arizone je u lošoj seriji, vezao je tri poraza, dok je Golden Stejt dobio poslednje dve utakmice i krenuo ka vrhu Zapadne konferencije. Voriorsi su sada mnogo ozbiljniji tim posle povratka na teren Stefa Karija. Šteta što nema Kleja Tompsona koji propušta i ovu sezonu zbog teške povrede. Za goste iz San Franciska ne igra i dalje zbog povrede srpski košarkaš Alen Smailagić.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara