Fabijana Klaudinjo sa selektorom Brazila Ze Robertom(© AFP)
Fabijana Klaudinjo sa selektorom Brazila Ze Robertom(© AFP)

Rešena misterija: Čuvena Fabijana postala ambasador profesionalne lige u Americi

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 18:40

"Srećna sam što imam priliku da budem deo LOVB-a", napisala je brazilska odbojkašica

Legendarna Fabijana Klaudinjo završila je karijeru u 39. godini... Zatvaranje jednog životnog poglavlja, odmah je značilo i početak pisanja novog. Brazilska odbojkašica ostaće u omiljenom sportu sa specijalnim zaduženjima u profesionalnoj ligi u Sjedinjenim Američkim Državama, koja bi trebalo da startuje u januaru 2025.

Kako je otkrila Rouzi Spolding, koja obavlja ulogu operativne direktorke kompanije LOVB u okviru koje će se i organizovati takmičenje za dame, bivša olimpijska šampionka postala je prvi međunarodni ambasador budućeg nadmetanja "preko bare".

Izabrane vesti

"Uzbuđeni smo što slavimo Fabi i njena neverovatna dostignuća tokom karijere. Kako na terenu, tako i van njega. Jedva čekamo da radimo sa njom u sledećoj fazi života. Zajedno ćemo da podižemo svest međunarodne odbojkaške zajednice, počevši od Brazila", istakla je Rouzi Spolding.

Osetilo se i oduševljenje u Fabijaninim rečima, pogotovu što je i donedavno bilo planirano da nastupa za Atlantu.

"Zahvalna sam od srca za dobrodošlicu i naklonost koju sam dobila. Na kraju karijere mi ova podrška znači da se osećam ponosno i cenjeno. Amerika je zemlja koja diše sportom i ima jaku sportsku kulturu. Kada krene nešto da planira, to i uradi. Nova liga će brzo postati i jedna od najvećih na svetu. Srećna sam što imam priliku da budem deo LOVB-a. Radujem se partnerstvu i početku rada. Idemo ka uspehu", napisala je Fabijana na Instagramu.

Čuvena odbojkašica je prethodno na društvenoj mreži objavila da je vreme da saopšti novosti. Napomenula je, između ostalog, da je stavila tačku na profesionalnu karijeru, ali je i ostala misteriozna, poručivši da se tu priča ne završava. Nove informacije sada su i definitivno rešile zagonetno obraćanje.



tagovi

Fabijana KlaudinjoLOVBamerikaženska odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara