Bareli moralo da smrkne, da bi svanulo Frateziju: Najbolji igrač reprezentacije Italije čeka Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 18:04

Odlični vezista konačno dočekao svojih pet minuta u dresu Intera

Davide Fratezi je u septembarskoj reprezentativnoj pauzi jasno pokazao da je novi lider reprezentacije Italije, ali to nije bilo dovoljno da zauzme mesto i u startnoj postavi Intera. To dovoljno govori o konkurenciji i kvalitetu igrača kojima raspolaže Simone Inazgi. Ipak, povreda butnog mišića učiniće da lider ovog tima Nikolo Barela propusti oktobarske izazove Nerazura, što će pružiti šansu bivšem igraču Sasuola da dokaže da zaslužuje više prostora na terenu.

Očekuje se da će Fratezi na sredini terena igrati u tandemu sa Pjotrom Zjelinskim i biti u startnoj postavi Intera u mečevima protiv Udinezea, Crvene zvezde i Torina, odnosno do oktobarske reprezentativne pauze. Nakon toga bi Barela mogao da se vrati na teren.

Izabrane vesti

Italijanski mediji pišu da je Fratezi bio frustriran odlukom kluba da dovede Zjelinskog prošlog leta, jer se nadao da bi mogao da ima više prostora za igru ove sezone. Do sada je zabeležio 32 nastupa, ali je čak 26 puta ušao kao zamena. Sa tom praksom, Inzagi je nastavio ove sezone, pustivši Fratezija da počne utakmicu samo na gostovanju u Monci 15. septembra. Na preostala četiri meča u Seriji A ulazi je sa klupe i ukupno zabeležio 80 minuta. U Ligi šampiona protiv Mančester Sitija na terenu je proveo osam minuta.

Simone Inzagi nije mišljenja da bi Fratezi kao u reprezentaciji Italije mogao da igra sa Barelom u timu, već ga više vidi kao zamenu za svog iskusnijeg igrača. U tom slučaju nije ni čudno što Fratezi ima mnogo manje prostora za igru, s obzirom da je Barela jedan od lidra ekipe i tehnički verovatno najpotkovaniji fudbaler Intera. Fratezi ima druge kvalitete, može da igra fenomenalno u oba pravca, a ujedno i energetski nosi svaki tim za koji igra. Ima i onih koji smatraju da se Fratezi, koji više preferira direktan fudbal i ofanzivne izlete na protivničku polovinu, nije profil igrača koji voli Inzagi.

Strateg Nerazura ima specifičan sistem igre, koji se bazira na strpljivom posedu i nadmudrivanju sa protivnicima, što Fratezi najverovatnije, po njegovom mišljenju, u ovom trenutku ne može savršeno da ispoštuje. Ipak, Barelina povreda će predstavljati direktnu priliku igraču da razuveri Inzagija i pokaže mu da zaslužuje veću minutažu ili da makar bude u standardnoj rotaciji sa Barelom i Zjelinskim.

Davide Fratezi je veliki propust Rome. Vučica ga je tokom mlađih kategorija "ukrala" Laciju, a potom dozvolila da na leto 2017. godine ode u Sausuolo za 5.000.000 evra i 30 odsno od naredne prodaje. Klub iz Ređo Emilije dobro zna kako se prave igrači, pa nije bilo dileme da li će to uspeti i u Fratezijevom slučaju. Inter je pratio njegov razvoj i na leto 2023. godine ga doveo na pozajmicu od 6.000.000 evra, uz obaveznu kupovinu za 22.000.000, 5.000.000 bonusa i 10 odsto od naredne prodaje. Na Frateziju i Inzagiju je prilika da izvuku najbolje jedan od drugog, a korist od toga će imati Inter.

Iz ugla Crvene zvezde je veliko pitanje da bi njenom veznom redu sa suprotne strane više prijao Barela ili Fratezi. Jednostavno, radi se o igračima vanserijskog kvaliteta i vrhunskog kalibra, tako da će igrači srpskog šampiona imati ozbiljno težak zadatak da zaustave rođenog Rimljanina.



tagovi

Davide FrateziNikolo Barela

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara