Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Arapski fijasko sa Nejmarom: Svako istrčavanje na teren koštalo 34.000.000?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 19:54

Tek pet puta obukao je dres Al Hilala i pitanje je kada će idući put…

Ima onih koji znaju da uživaju u životu, da uzmu sve što im pruža. Nejmar je jedan od njih. Znao je da zapuca u Brazil kada se održava karneval u Rio de Žaneiru, nekako su se sitnije povrede poklapale i suspenzije zbog kartona poklapale sa brazilskom praznikom za oči i rođendanom njegove sestre. Nekako… Nije bilo slučajnosti. Voleo je da skokne do domovine.

Al Hilal sa krilnim napadačem nije imao takav problem, jer zadesio ga je znatno ozbiljniji. Skupo plaćenom Brazilcu stradali su ligamenti kolena, mesecima je u autu, još od oktobra i igranja za reprezentaciju. Kada se sve zbroji, svaka utakmica na kojoj je nastupio ih je, otprilike, koštala oko 34.000.000 evra?!

Izabrane vesti

Iako je u Al Hilalu tek godinu dana, i nešto jače od toga, već sada može da se kaže da je arapski klub sa Nejmarom doživeo fijasko. Izdaci, izdaci i samo izdaci.

Saudijska oluja pokupila je Nejmara prošlog leta, ali ne tek tako. Al Hilal je uplatio Pari Sen Žermenu 90.000.000 evra za njegovu slobodu. Dobrano se isprsio, trebalo je da mu bude perjanica, a terena gotovo da nije video. Za 13 meseci i kusur je tek pet puta obukao dres i istrčao na teren, i pitanje je kada će idući put…

Nije prijavljen za prvenstvo, neće u njemu moći da nastupi pre januara. Mogao bi u Ligi šampiona, međutim, ne nalazi se zavidnom fizičkom stanju. Trenira van ostatka tima, trčkara i ima višak kilograma. Dakle, povratak nije blizu, a para kaplje li kaplje.

Informacije o Nejmarovoj plati su oprečne. Moglo se čuti da zarađuje oko 100.000.000 evra na godišnjem nivou, no hajde da se držimo onoga što je izbacio Forbs, da od Al Hilala dobija 80.000.000, a kroz različite sponzorske ugovore još 32.000.000 evra.

Kada se uračunaju novac izdvojen za transfer, te plata, Nejmar po utakmici Al Hilal košta 34.000.000 evra. I cifra će rasti narednih meseci, sve dok se ne vrati na teren.


tagovi

Al HilalNejmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara