Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 16. decembar): Gurmanski izbor uz derbi sa Enfilda, večite na superligaški način i Golubice u Volfzburgu

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 06:50

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LIVERPUL – TOTENHEM, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Ukratko, najefikasniji napad na najčvršću odbranu Premijer lige, ili derbi Liverpul - Totenhem. Redsi i Spursi sakupili su isti broj bodova, deli ih samo gol-razlika, a ove sezone u prvenstvu oba tima su izgubila svega po jednu utakmicu. Nezvesno će biti na Enfildu. Naime, Liverpul je ove sezone pobedio u svih šest ligaških utakmica kod kuće i u proseku postizao po tri gola, a bez poraza je na Enfildu na 65 proteklih prvenstvenih mečeva. Pevci pak dolaze na mesto gde nisu pobedili devet i po godina.

REN – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Daleko je Ren od lošeg tima, ali ipak mu nešto ne ide na poslednjih pet utakmica. Poslednji meč su ipak dobili, savladavši Nicu s minimalcem, ali to nije nikako isto što i stati Marselju na crtu. Naime, gosti su dobili pet uzastopnih utakmica Lige 1, a potrebno im je vidanje rana zbog presečenih evropskih aspiracija u grupnoj fazi Lige šampiona. Biće gusto na meču ovih rivala koji je u poslednje dve godine doneo čak tri X ishoda, plus dve pobede Marselja.

JUVENTUS – ATALANTA, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Stara dama kaska za Milanom i Interom, dok je trenutno egal sa Napolijem, pa protiv Atalante nema šanse da će Pirlo dozvoliti bilo kakvu ležernost. To znači pritisak na ceo tim, uz naročita očekivanja od Dibale i Ronalda koji su upisani u listu strelaca na utakmici sa Đenovom. Atalanta je poletela nakon uspešne trke u Grupi D Lige šampiona, pa će svakako u Torinu pružiti jak otpor. Naravno to ne ide naruku domaćinu koji je prošli put u julu teškom mukom, ili golom Ronalda u 90. ninutu uspeo da isposluje remi s Atalantom.

INTER – NAPOLI, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Još jedan derbi s čeonih pozicija Serije A ne može a da ne bude napet. Naime, Konteov Inter ima 24 boda, a Napoli tek poen manje. Međutim, ove sezone pratimo jedan Napoli koji je vrlo opasan u gostima. Zna Đenaro Gatuzo kako se dobija na strani, pa će Interu biti teško da se opusti na Đuzepe Meaci, budući da Napoli dolazi potpuno čistog kadrovskog biltena. Zato se očekuje uzbudljiv susret.

BAJERN – VOLFZBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Vukovi derbi sa Bajernom u vanrednom kolu dočekuju kao četvrti, sa trećom najboljom odbranom lige. Klub sa Alijanc arene dugo nije poražen, tačnije skoro puna tri meseca. Međutim na četiri prethodna duela samo jedna pobeda stoji u Bajetnovom skoru. Flik ne želi da nastavi sa ovom praksom, pa će već ove srede pokušati da savlada Volfzburg koji je se u junu pred Bavarcima poklonio sa 0:4, a tradicionalno izvlači deblji kraj na mečevima para.

HOFENHAJM – RB LAJPCIG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Hofenham bez osmorice dočekuje RB Lajpcig. To je čist signal Nagelsmanovoj četi da krene na sve bodove koji su im tako potrebni u borbi na žilet koja se vodi na čelu bundesligaške tabele. Pošto domaći u meč ulaze nakon uspeha u Ligi Evrope, te podbačaja u utakmici s Aspirindžijama očekivano je da gosti tipuju i na njihov umor. Uostalom, RB Lajpcig se generalno lepo snalazi na mečevima para.

PARTIZAN – MLADOST, 14.00

(Fudbal, Srbija 1)

Godina izmiče, a crno-beli će je između ostalog pamtiti po dobijenih 13 prvenstvenih mečeva. Savladaju li Mladost iz Lučana na koncu prvog dela prvenstva bar će moći da se pohvale kako je njihov stadion tvrđava, pošto je Partizanu mimo te statistike dosta toga izmaklo iz šaka u 2020. godini. Dragačevci su jedini put u sezoni na strani slavili još u avgustovskom okršaju sa Radnikom u Surdulici, ali je timu Mladosti u prethodna dva kola prijao trijumf nad Novim Pazarom i remi sa Napretkom.

METALAC - CRVENA ZVEZDA, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Metalcu je srce lavovsko kraj Despotovice, ali kada na noge dolazi Zvezda i Dejan Stanković, za efikasnu partiju i aktivan rezultat svakako je potrebno mnogo toga pride. Naime, Milanovčani su do sada neporaženi kod kuće, što konkretno znači da na svom trenu u šampionatu imaju čak šest remija i dve pobede. Zvezda koja ima monopolističku ulogu na međusobnim mečevima pokušaće da pokvari tu statistiku. 

BARSELONA – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Barsa osma, a Sosijedad na čeonoj poziciji u odbrani mesta lidera od ataka Atletiko Madrida. Goreće, jer domaći žele da napreduju, pa će Mesi morati da rešava Real Sosijedadove zamke koje su na prethodnih pet utakmica, naravno ako računamo i Ligu Evrope donosile X ishode. Kada govorimo o međunarodnoj sceni reč je o mečevima s Rjekom i Napolijem. Inače, na samo jednom od pomenutih remija nije dolazila i GG igra.

VOLFSBURG Ž. – SPARTAK SUBOTICA Ž, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona, žene)

Prvi meč Nemice su usred Subotice i pored ljutog otpora Golubica dobile sa 0:5. Bila je to skoro pa repriza revanš meča, takođe šesnaestine finala Lige šampiona iz 2015. godine. Videćemo kako će se devojke Borisa Arsića sada snaći, ali smo sigurni das u izvučene pouke iz prvog meča, te da će Nemicama ovoga puta nešto teže biti da matiraju Subotičanke.


tagovi

klađenjeInternet klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara