Skauti Mančester junajteda u Zemunelu, doveo ih Bojan Šaranov

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 14:41

Cilj je saradnja mlađih kategorija dva kluba

Pre deceniju i po Mančester junajted je imao skauta za Srbiju i Balkan u vidu Budimira Vujačića, što je rezultiralo transferima Zorana Bambija Tošića i Adema Ljajića iz Partizana na Old Traford. Kasnije slavni klub baš i nije zalazio na našu teritoriju, ali bi to moglo da se promeni, pošto su relacije ponovo uspostavljene.

Tokom četvrtak, u Sportskom centru „Zemunelo“ boravila su trojica skauta mlađih kategorija engleskog velikana. U pitanju su Ben Mekaran, Nil Meklihargi i Piter Mekdonald. Prvi je skaut za igrače uzrasta do 16 godina, drugi video analitičar u Junajtedovoj akadeiji, a treći bivši trener mlađih kategorija Galzgov Rendžersa.

Izabrane vesti

Čovek za vezu bio je Bojan Šaranov, nekadašnji golman Partizana, internacionalac u Izraelu, Azerbejdžanu, Grčkoj i Turskoj, koji je po okončanju igračke karijere ostao u fudbalu i bavi se, između ostalog, menadžerskim poslovima, ali i spajanjem ljudi, kao što je sad slučaj.

Osnovna ideja je da se gosti sa Ostrva upoznaju sa mogućnostima Omladinske škole Partizana, na čijem čelu su, posle smene Vanje Radinovića i pomeranja Gorana Arnauta, sada Nenad Marinković i Miralem Sulejmani. Kako se može čuti, želja Britanaca i crno-belih jeste da se uspostavi temelj buduće saradnje, koja bi se, između ostalog, ogledala u pozivima na prestižne turnira i razmeni iskustva, u stručnom kadru, možda i po pitanju nekog od talenata.

U planu je da neka od generacija Junajteda ili Rendžersa dođe u Beograd, odnosno Partizan pošalje odgovarajuću selekciju na usavršavanje u Mančester i Glazgov.



tagovi

zemuneloZemuneloMiralem SulejmaniNenad MarinkovićBojan ŠaranovFK PartizanMančester Junajted

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara