(Reuters)
(Reuters)

Užasne vesti za Juve: Kraj sezone za najboljeg štopera ekipe

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 13:28

Bremer teško povređen na gostovanju u Nemačkoj

Red sreće, red briga. Taman što je proradio, uhvatio zalet na oba fronta, slavio na dva izazovna gostovanja Đenovi i Lajpcigu, suočio se Juventus sa uznemirujučim vestima. Izgubio je Brazilca Bremera do kraja sezone.

Provereni štoper, jedan od oslonaca tima od početka sezone, napustio je u sredu veče teren Red Bul arene već u sedmom minutu, da bi posle povratka u Italiju bio podvrgnut detaljim lekarskim pregledima, a oni potvrdili crne slutnje: na teren se neće vraćati do narednog leta.

Izabrane vesti

U pitanju je povreda prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena, jedna od najtežih u svetu sporta, koja sugeriše da Bremer mora najpre na operaciju, potom na rehabilitaciju u trajanju od šest do devet meseci, što dalje znači da postoji mogućnost, u teoriji, da se pojavi u završnici ciklusa. Iskustva su pokazala da tako nešto nije realno i bolje je sanirati povredu u potpunosti, nego se izlagati bespotrebnom riziku.

Posle ove vesti trener crno-belih, Tijago Mota, doslovce se uhvatio za glavu. Nekadašnji prvotimac Torina je pravi lider odbrane koja je delovala uverljvo na startu sezone, počeo je sve mečeve, uključujući i onaj u Nemačkoj, a veliko je pitanje da li za njega stručni štab ima odgovarajuću zamenu. U drugom kolu Lige šampiona ga je odmenio Federiko Gati, na klupi je još iskusni Danilo, mada drugi Brazilac pokriva sve pozicije u odbrani, te ostaje još kao opcija samo Pjer Kalulu, novajlija iz Milana koji se ustalio u prvih 11.

Sad se upravo Kaluluu traži parnjak, uoči nastavka Serije A, a Juventus u nedeljnom matineu (12.30) čeka Kaljari.



tagovi

JuventusLiga šampionaBremer

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara