NAJAVA DANA (petak, 20. novembar): Nole sa Zverevom, Zvezda na parketu sa Barsom, pa sve ostalo

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.11.20. | 06:48

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

REN – BORDO, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Pet povređenih igrača u redovima Rena, a dva u Bordou koji je svakako kadrovski slabiji, što potvrđuje kako tabela, tako i skor od tri poraza sa proteklih pet mečeva. Inače, gosti imaju jedan od najlošijih napada. Dali su samo devet golova, dok Ren koji je trenutno treći uprkos rezultatskoj krizi ima postignutih 18. U svakom slučaju domaćin će biti favorit, što je uostalom i u tradiciji para.

MONAKO – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Lider je besprekoran u proteklih pet kola. Ni Monako nije loš, a nedovoljno dobra faza prekinuta je pobedama nad Bordoom i Nicom. Međutim, PSŽ će zbog prejakog sastava za njih biti malo tvrđi orah koji uglavnom dobija njihove okršaje. Uzgred, na ovaj par već pet puta uzastopno dolazi makar 4+, a u poslednja tri navrata dolazila je i GG igra.

JAVOR – SPARTAK, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Javor očekivano tavori na 12. mestu tabele, dok su Golubovi makar na početku sezone izgledali sigurnije. Ostali su bez Nemanje Nikolića, a Spartak je na poslednja tri gostovanja poneo samo bod. Subotičani su efikasni, retko završavaju utakmice bez postignutog gola, a kako i Javor to redovno čini na stadionu kraj Moravice, ovaj meč bi potencijalno iz ugla igre na golove mogao da bude interesantan.

MLADOST LUČ. – ČUKARIČKI, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Brđani umeju da igraju, ali su do sada sabrali samo jednu pobedu sa ukupno šest gostovanja. Međutim, ekipa je sa Dušanom Đorđevićem samo na poslednje dve utakmice, obe u svojstvu domaćina postigla sedam golova, što obećava uzbuđenje u Lučanima gde se još uvek žali za debaklom, odnosno za porazom od 5:0 koje im je u proteklom kolu nanela ekipa TSC-a.

OSASUNA – UESKA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Istina, Osasuna ima kadrovskih problema, ali se posle dva vezana poraza bije sa strogim fenjerašem, ekipom Ueske koja do sada nije slavila, ali je zato svih šest bodova zaslužila navlačeći rivale na remije. Dakle, nije naivan gostujući tim, na šta će domaći morati da obrate pažnju kako im se ne bi ponovila iskustva koja je iskusio Elče, Eibar i Valjadolid... Inače, na tri utakmice ovih timova od septembra 2017. godine nije dolazilo više od dva gola.

FROZINONE – KOZENCA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Frozinone je u borbi za čelo tabele, ali se tim ne može pohvaliti izdanjem protiv Monce u proteklom kolu, izgubljenom sa 0:2. Inače, Kozenca je sa pet osvojenih bodova na samoj ivici fenjeraške družine, a interesantno je da je svaki pomenuti bod stekla X izdanjima. Dakle, remi je zaštitni znak ove ekipe, pa Frozinoneu neće biti baš svejedno.

BARSELONA – CRVENA ZVEZDA, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Domaćin će biti kompletan, i predvođen prvom zvezdom ekipe Nikolom Mirotićem dočekaće crveno-bele. Saša Obradović ističe da je Barsa favorit, ali ipak priželjkuje iznenađenje. Kako bilo u međusobnim duelima Španci vode sa 6:2 u pobedama, ali se mora reći da Zvezdina pobeda nad Milanom (79:87), uliva nadu da je beogradski sastav sposoban za silovit otpor protivniku. 

REAL MADRID – FENERBAHČE, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Posle poraza od Barselone i Baskonije, Igor Kokoškov mora da preduzme bilo kakve mere kako bi sprečio ozbiljniji poraz njegovog tima od Real Madrida. Naime, Španci su poletno uzastopno savladali Bajern, Žalgiris, Zvezdu i Makabi. Uz to Real ima četiri uzastopne pobede na mečevima para, pa je teško očekivati da će Fenerbahče u gostima moći do ozbiljnog iznenađenja. S tim u vezi, bolje je zabaviti se nizovima ekipa, odnosno razmisliti o ponuđenim igrama na broj poena.

N. ĐOKOVIĆ – A. ZVEREV, 15.05

(Tenis, ATP London)

Đoković je poražen od Danila Medvedeva u drugom kolu turnira u Londonu, rezultatom 6:3, 6:3. Prvi reket sveta odigrao je prilično slab meč i propustio prvu šansu za plasman u polufinale. Sa Zverevom, koji Noletu inače godi odlučivaće o polufinalu. Neće biti jednostavno, ali ni nemoguće, budući da Zverev nije bio apsolutno dominantan ni na susretu sa Švarcmanom kome je predao drugi set.

D. MEDVEDEV – D. ŠVARCMAN, 21.05

(Tenis, ATP London)

Dovoljno je znati da je Medvedev porazio Đokovića sa 0:2, pa shvatiti kakav strah može da sačeka Švarcmana. Uzgred, on ga redovno dobija, pa deluje da će se ovaj susret završiti lagano, u dva seta. Naravno, toj konstataciji kumuje furiozni pristup igri koju primenjuje četvrti reket sveta na turniru u Londonu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara