Foto KK Mega / Ivica Veselinov
Foto KK Mega / Ivica Veselinov

Rid udario pesnicom Petruševa, Petrušev i Mega srušili Budućnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 13:47

Beogradski tim naneo prvi poraz Podgoričanima

Nema više neporaženih ekipa u ABA ligi. Poslednja je pala je Budućnost. Rezultatski je surovo oborila Mega - 78:72

Ćeta Vlade Jovanovića je od samog starta bila samouverena. Maksimalno je koristila sve prednosti, a najviše Filipa Petruševa koji je radio šta je hteo na obe polovine terena dovodeći do ludila Vilija Rida koje je eskaliralo u šestom minutu.

Izabrane vesti

Naime, posle zakucavanja Petruševa, centar Budućnosti je na iznenađenje svih divljački nasrnuo na centra Mege, udarivši ga pesnicom u grudi. Naravno, sudije su odmah reagovale i poslale na 'lađenje Amerikanca čija se supenzija verovatno neće završiti samo na ovom meču.

Momenat kada Rid udara Petruševa Foto PrintscreenMomenat kada Rid udara Petruševa Foto Printscreen

Njegov nesportski potez ipak nije uplašio igrače Mege koji su nastavili u ubitačnom ritmu. Početkom treće četvrtine stigli su do maksimalnih 20 poena prednosti (48:28). Ali, Podgoričani se nisu predavali. Razbudili su se Kobs i Eldžim. Na njihovom umeću su gosti izgradili seriju od 13:0 (48:41) koju je posle više od pet minuta prekinuo Cerovina, koji je sa dve vezane trojke uz zvuk sirene, na prelazu iz treće u četvrtu deonicu, podigao Megu na 63:49.

Nije Budućnost ni tada razmišljala da spusti gard. Oslanjala se na neiskustvo mladih Meginih igrača, kojima je sve češće bežala lopta iz ruku i obruča. Ipak, Petrušev, Mišković i društvo nisu dozvolili da im se ponovi završnica prošlonedeljnog duela protiv Partizana u kom su ispustili "plus 18" i izgubili posle neizvesne završnice, već su daleko hladnije glave odigrali finiš".

Najefikasniji kod domaćina bio je Petrušev sa 23 poena i 13 skokova. Cerovina je ubacio 10 poena, Mišković i Simonović po 9, a Smit 8 poena. Kod gostiju su dvocifreni bili Edžim sa 22, Ivanović i Kobs sa po 12 poena.

ABA LIGA, 11. KOLO:

Petak

Cibona – Igokea 80:88

/Bundović 23 - Pot 16/

Subota:

Krka - Partizan 69:50

/Kemfor 16 - Mekintajer 12/

Nedelja:

Mega – Budućnost 78:72

/Petrušev 23 - Edžim 22/

17.00 Mornar - FMP

Ponedeljak

18.00 Zadar – Borac

Odloženo

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija



tagovi

Budućnost PodgoricaKK MegaFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara