Košarkaši Srbije i Vlade Divac (©KSS)
Košarkaši Srbije i Vlade Divac (©KSS)

Prvi test u Areni: Srbija hvata zalet za Lil, Jović na poštedi

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.07.24. | 11:16

Protivnik Holandija

Košarkaška reprezentacija Srbije napustiće nakratko svoju bazu u Staroj Pazovi, jer je na programu prvi test na košarkaškom parketu.

Kao što je ranije najavljeno, protivnik je Holandija. Isti sparing partner odmeriće snage sa Orlovima i sledećeg dana dana, pošto je Turska morala da otkaže učešće u pripremama našeg tima za Olimpijske igre zbog problema sa povredama.

Izabrane vesti

Utakmica će biti odigrana iza zatvorenih vrata, na parketu Beogradske arene. Poznato je da je Nikola Jović na poštedi pošto je tek počeo da radi po specijalnom režimu posle povrede i biće mu potrebno malo vremena da uhvati zalet.

Ranijih godina selektor Svetislav Pešić je sparing utakmice koristio da proba sve igrače na pripremama, odnosno da ukupan broj igrača bude veći od 12. Razlog je taj što rezultat u susretima iza zatvorenih vrata nije važan rezultat, već uigravanje ekipe kroz različite taktičke koncepte i isprobavanje drugačijih petorki.

Posle dva susreta sa Holanđanima, Srbiji predstoji put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula, na ceremoniji povlačenja dresa Tonija Parkera. Odatle ekipa putuje za Abu Dabi gde će 16. i 17. jula imati još dve jako ozbiljne provere sa Australijom i SAD. Ekipa se zatim vraća u Beograd, gde će odigrati još jednu do dve kontrolne utakmice do puta za Lil 24. jula. Prvi meč grupne faze je sa Amerikancima 28. jula.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara