Košarkaši Srbije i Vlade Divac (©KSS)
Košarkaši Srbije i Vlade Divac (©KSS)

Turska se povukla, Holandija dva puta testira Orlove

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.24. | 19:06

Promene u rasporedu Srbije

Vreme bazičnih priprema u Staroj Pazovi je završeno, petak je dan kada će košarkaška reprezentacija Srbije odigrati prvu test utakmicu na pripremama za Olimpijske igre, iza zatvorenih vrata. Kako je od ranije poznato, Holandija je prvi rival Orlova, a zbog neočekivanih promena planova, biće i drugi.

Naime, košarkaška reprezentacija Turske morala je da otkaže kontrolnu utakmicu sa Srbijom u Beogradu 7. jula zbog dve povrede koje su se dogodile tokom odmeravanja snaga sa Francuskom u sredu uveče. Tom prilikom povredili su se Okben Ulubaj i Erkan Jilmaz.

Izabrane vesti

Zato umesto Turske, u nedelju će ponovo rival Srbije biti Holandija. I taj susret igraće se iza zatvorenih vrata, što znači da neće biti dostupan za javnost i više će fokus biti na uvežbavanju određenih taktičkih varijanti, ne na samom rezultatu.

Prvi zvaničan prijateljski meč Srbija igra 12. jula protiv Francuske u Lionu. Ekipa odatle ide u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije. Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni, a u planu je još jedan kontrolni susret. Put Lila, Srbija kreće 24. jula. Prvi meč na olimpijskom turniru Srbija igra protiv SAD, 28. jula.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeOlimpijske igre 2024Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara