Đorđe Đukanović (©FIBA Basketball)
Đorđe Đukanović (©FIBA Basketball)

Od Cetinja do Grčke: Crnogorski talenat potpisao za Voulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.24. | 09:23

Velika šansa za mladog reprezentativca Crne Gore da dalje gradi karijeru

Odlasci mladih nada ne samo srpske, već i regionalne košarke nisu nikakva retkost, ipak najvažnije je kada se odlazak u inostranstvo isplanira na pravi način i napravi korak u pravom smeru.

Crnogorski talenat Đorđe Đukanović odlučio se da dalji košarkaški razvoj nastavi u Grčkoj, gde je potpisao za Voulu. Inače, radi se o klubu poznatom po dobrom radu sa mladim, perspektivnim igračima.

Izabrane vesti

Sa nepunih 16 godina momak koji je dobio šansu i u seniorskom timu Lovćena kod trenera Petra Jovanovića okrenuo je važan list u karijeri.

O kakvom se talentu radi, dovoljno govori da je već na debiju za seniorski tim cetinjskog kluba upisao 18 poena i sedam skokova, čime je pokazao da može da se nosi sa snažnijima i iskusnijima od sebe.

Posle igara u seniorskom timu, Đukanović je igrao sjajno i u Evropskoj omladinskoj ligi gde je beležio prosečno 12 poena i 14 skokova uz indeks korisnosti 21. Tako je bio među najzapaženijim igračima u takmičenju.

Đukanović je takođe bio među najboljim igračima tivatskog Pro Basketa, sa kojim je na završnom turniru Evropske lige mladih za igrače do 16 godina osvojio trofej u Rimu. Prošlog leta postao je i kadetski reprezentativac Crne Gore.

U klubu iz atinskog predgrađa imaće sve uslove za dalji rad i razvoj, pošto Voulas ima reputaciju jednog od boljih razvojnih centara u Grčkoj. Na novoj destinaciji trebalo bi da dobije značajan prostor za igru i sticanje iskustva.



tagovi

Đorđe Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara