Majk Daum
Majk Daum

Dauminator u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 11:10

Crveno-beli pronašli krilnog centra

Cela Srbija žali zbog neuspeha fudbalske reprezentacije u Nemačkoj, ali navijači Crvene zvezde dobili su bar malu košarkašku utehu. Majk Daum, dosadašnji krilni centar Anadolu Efesa, novo je pojačanje crveno-belog kluba.

Istina, sezonu je počeo u Tortoni u prvenstvu Italije i sa tim klubom je igrao prvenstvo Italije, da bi u Istanbul stigao tek krajem novembra.

Izabrane vesti

U Evroligi je upisao 11 utakmica i u proseku beležio vrlo dobrih 9,4 poena po meču uz procenat šuta za tri poena od 41 odsto. Imao je i 2,2 skoka prosečno.

Pre Anadolu Efesa diplomac Univerziteta Južna Dakota, gde je zaradio nadimak Dauminator zbog toga što je pogađao i iz obruča i sa distance, pa je na jednom meču dao i 51 poen, u Evropi je igrao još za Obradoiro, pošto ga na draftu 2019. niko nije zvao u NBA ligu. Pokušao je da se tokom letnje lige nametne Portland Trejlblezersima, ali nije uspeo.

Dolazak Dauma u Zvezdu otvara pitanje ostanka Treja Tompkinsa, koji sada deluje bliži odlasku, ali Zvezda tek treba da definitivno prelomi.

Klub sada na spisku ima 14 imena, pošto je prethodno doveo Ajzea Kenana na beku, Nikolu Kalinića na krilu i Uroša Plavšića na centru. Boravak u crveno-belom dresu produžili su kapiten Branko Lazić, virtuoz Miloš Teodosić, te Rokas Gijedraitis. Pod ugovorima su i Nemanja Nedović, Jago dos Santos, Džoel Bolomboj, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Dalibor Ilić i Stefan Lazarević.

Mada ovde treba staviti jedan veliki znak pitanja, jer je portal Telegraf izvestio da je Jago dobio unosnu ponudu iz Rusije, uz napomenu da Zvezda tu već ima spremnu zamenu.

Tim su za sada napustili Majk Tobi, Fredi Gilespi i Džavonte Smart, očekuje se da to uradi i Adam Hanga, a izvesno Janis Sferopulos neće moći da računa ni na mladog Nikolu Topića, koji povređen čeka večerašnji NBA draft.


tagovi

Majk DaumAnadolu EfesKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara