Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Partizanova pojačanja se i dalje čekaju: Potencijalno osam novih imena je potrebno Obradoviću

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 20:01

Još nema zvaničnih saopštenja iz Humske

Ono što je sasvim jasno i što možemo da potvrdimo, Partizan Mozzart Bet je trenutno u modu potpune rekonstrukcije igračkog kadra, ali glavno pitanje se i dalje postavlja... Ko će sve doći u tim Željka Obradovića s obzirom da je od poslednjeg pojačanja prošlo tačno sedam dana? U ovom trenutku Partizan ima samo četri sigurna igrača Balšu Koprivicu, Vanju Marinkovića, Frenka Entilikinu i Gabrijela Ludberga...Za sve ostale postoji mogućnost da napuste Humsku što znači da je potrebno dovesti barem još osam novih imena, ako ne i više.

Idemo redom. Prvo stvari koje su poznate. Klub su za sada zvanično napustili starosedeoci Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Olimpija Milano) i Alen Smailagić (Žalgiris). Njihovim stopama bi mogli Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Džejlin Smit, Džejms Naneli, Mateuš Ponitka (ima opciju u ugovoru da ostane u Partizanu) i Bruno Kaboklo.

Izabrane vesti

Mnogo je spekulacija ovih dana, pre svega kada je Aleksa Avramović u pitanju. Reprezentativni plej Partizana ima ugovor za narednu sezonu, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da napusti klub baš kao što su Panter i Ledej koji su takođe imali ugovore za narednu sezonu. Kako Mozzart Sport saznaje, klub iz Humske je spreman da sasluša sve ponude koje stignu za Avramovića pa će tek onda doneti odluku, a jednu konkretnu imaju već na stolu, od Pariza.

O sagi Bruna Kabokla bismo mogli da pišemo poseban tekst, ali ukratko... Agent Brazilca je istakao da se ugovor sa Partizanom raskida zbog kašnjenja plata, dok u Humskoj to demantuju i ističu da centar mora da ostane u klubu i naredne sezone. Čeka se sada konačan rasplet.

Tu dolazimo do grupe igrača kojima je ugovor istekao. U pitanju su Anđušić, Smit i Naneli, a tu je i Ponitka. Od njih je jedino Smit imao konkretne razgovore sa klubom oko nastavka saradnje, ali do sada zajednički jezik nije pronađen. Što se tiče ostalih igrača... Vlada zatišje i barem za sada se čini da se Anđušić, Trifunović i Naneli neće vraćati.

Prema našim informacijama, vrata njihovom povratku nisu u potpunosti zatvorena, ali za sada nema ozbiljnih razgovora.

Od svih njih, ubedljivo najveću ulogu u timu imao je Naneli koji je verovatno bio i najbolji igrač prošle sezone, ali sve se završilo na loš način posle incidenta sa Stefanom Lazarevićem u finalu ABA lige i odlukom Obradovića da ga ne koristi do kraja sezone gde je Partizan izgubio sve mečeve protiv večitog rivala.

Ako uzmemo u obzir da se niko od njih ne vrati, onda je jasno da će biti potrebno još mnogo imena kako bi se roster popunio.

"Svestan sam da ova sezona nije uspešna. Prvi ću da kažem da nije uspešna. Kada sezona nije uspešna onda se radi sledeće... Ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to poverenje i da napravimo dobar tim", rekao je Obradović za N1.

Do sada stigli su već gorepomenuti igrači, ali to su samo tri imena, a uz Balšu Koprivicu biće potrebno još osam novih igrača da bi se došlo do 12, a podsećanja radi Partizan je prošle sezone u jednom momentu imao 15 licenciranih igrača za Evroligu.

Možemo sa sigurnošću da istaknemo da je Arijan Lakić dogovoren i da će biti novi igrač crno-belih, pred potpisom Mario Nakić, Sterling Braun i Ajzea Majk, dok su ozbiljni pregovori u toku sa Tajrikom Džonsom i Isakom Bongom. Pominje se tu još mnogo imena kao što je Čima Moneke koga je Partizan zaista kontaktirao, mnoge informacije su i dalje neproverene, ali je jasno da će navijači Partizana naredne sezone gledati potpuno novi tim.

U narednim danima treba očekivati da Partizan krene da ozvaničava nove akvizicije.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara