Dončić razbio Kaboklov Brazil, Ponitka dominirao u dresu Poljske

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.06.24. | 22:18

Sjajne brojke u pobedama na prijateljskim mečevima

Bilže se kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre i zbog toga imamo priliku da pratimo veliki broj kvalitetnih prijateljskih utakmica sa najboljim mogućim igračima. Tako je večeras u centru pažnje bio maestralni Luka Dončić.

Nije stigao ni pošteno da se odmori od NBA finala, a već dominira u dresu Slovenije. Večeras se demolirao Brazil pošto je ubacio 32 poena uz sedam skokova i sedam asistencija za skoro 32 minuta na parketu. Slovenija je pobedila u neizvesnom meču 86:80, a Brazilcima nije pomogao ni ponovo raspoloženi Bruno Kaboklo koji je imao 19 poena i sedam skokova.

Izabrane vesti

Još uvek formalno košarkaš Partizana se probudio u drugom poluvremenu, sam povukao Brazilce, ali nije mogao protiv neverovatnog Dončića kome je pomogao nekadašnji plejmejker Partizana Aleksej Nikolić sa 14 poena.

Kada smo već kod košarkaša Partizana, ne možemo a da ne pomenemo izdanje Mateuša Ponitke. Krilni košarkaš je još jednom pokazao da je ubedljivo najbolji igrač u Poljskoj jer je ubacio 29 poena uz šest skokova i šest asistencija. Predvodio je Poljake do pobede nad Novim Zelandom 88:59.

Što se tiče kvalifikacionih turnira. Raspored grupa je sledeći:

U Letoniji će se za olimpijsku vizu boriti – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora Brazil, Kamerun.

U Španiji će igrati – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami.

U Portoriku – Portoriko, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein.

U Grčkoj – Grčka, Slovenija, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat, Dominikanska Republika.


tagovi

Luka DončićMateuš Ponitka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara