Umar Sadik (©Reuters)
Umar Sadik (©Reuters)

Umar Sadik traži izlaz iz Baskije, četiri kluba prižula ruku

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 23:34

Jedan će naredne sezone igrati u Ligi šampiona

Dve godine nakon što ga je učinio najskupljim pojačanjem u istoriji kluba, Umar Sadik je na dobrom putu da makar privremeno napusti Sosijedad.

Madridski AS piše da je bivši napadač Partizana, nezadovoljan statusom na Anoeti, izrazio želju da napusti klub, ali da će istu teško ostvariti. Sosijedad je Sadika platio 20.000.000 evra, više od bilo kojeg drugog fudbalera u klupskoj istoriji, a kako posle dve zaročaravajuće sezone neće moći da izvuče ni približno isto, La Real trenutno ne razmišlja o prodaji nigerijskog napadača.

Izabrane vesti

Nakon malerozne prve sezone, koju je propustio zbog povrede ligamenta kolena, Sadik je prošle godine ostao u senci, uglavnom ulazeći sa klupe pa je nezadovoljan minutažom izrazio želju da promenom sredine. Nigerijac nije obavestio sportskog direktora Roberta Olabea o nameri da napusti klub, međutim, njegovi agenti prema tvrdnjama madridskog lista već prikupljaju ponude.

Navodno, za 27-godišnjeg napadača interesovanje su pokazali Sevilja, Valensija, Hetafe i Bolonja, tim što će naredne sezone igrati u Ligi šampiona i izvesno ostati bez Džošue Zirkzea. Ipak, ni on, ali ni jedan od tri španska tima ne namerava da plati pomenutu sumu od 20.000.000 evra, te je pozajmica jedino moguće rešenje. Na taj način Sadik bi mogao da rehabilituje karijeru i ujedno sebi na tržištu poveća cenu, koja se od povrede kolena praktično prepolovila i trenutno iznosi 10.000.000 evra.

Za dve godine u Sosijedadu Sadik je na 39 utakmica u svim takmičenjima postigao četiri i namestio jedan pogodak, a pored baskijskog kluba tokom karijere je nastupao još za Romu, Bolonju, NAC Bredu, Peruđu, Speciju, Partizan i Almeriju.


tagovi

SosijedadUmar SadikLetnji prelazni rok 2024BolonjaSeviljaValensijaHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara