©Reuters
©Reuters

Brazil izbegao komplikacije, Vinisijus zamaskirao bruku Lukasa Pakete

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 05:10

Posle razočaravajućeg remija protiv Kostarike, Selesao proradio i ubedljivo pobedio protiv Paragvaja

Dugo se govorilo o Karlu Anćelotiju kao novom selektoru Brazila, bili su ljubitelji fudbala u najvećoj južnomeričkoj državi veoma uzbuđeni u iščekivanju dolaska italijanskog stručnjaka, a kako je vreme odmicalo bilo je jasno da će morati da se zadovolje "samo" Dorivalom Žuniorom. Nije trener s izuzetnom reputacijom u brazilskom klupskom fudbalu zablistao na premijeri na takmičarskim utakmicama protiv Tikosa, ali je protiv Paragvaja tim 62-godišnjeg selektora delovao značajno živahnije, izašao je iz letargije i pobedio 4:1 (3:0).

Meč je obeležio dvostruki strelac Vinisijus Žunior, a napadač Reala je svojim umećem izvadio fleke i skrenuo pažnju s Lukasa Pakete, koji je u 31. minutu pri rezultatu 0:0 promašio čitav gol i izveo jedan od najgorih penala viđenih na elitnom nivou u poslednje vreme. Interesantno, vezisti Vest Hema sredinom drugog poluvremena ukazala se i druga prilika da gol da s 11 metara, a nju nije propustio. Jasno je da će se iz Grupe D u četvrtfinale kontinentalnog turnira plasirati Kolumbija i Brazil, a Kafeterosima će biti dovoljan bod u međusobnom susretu kako bi osvojili prvo mesto i izbegli Urugvaj u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Sve viđeno u prvih tridesetak minuta ukazivalo je na to da će još jedan meč Brazila biti prilično siromašan uzbudljivim dešavanjima, ali je nesmotreni Andres Kubas igrao rukom u šesnaestercu Paragvaja i poklonio penal rivalu. Paketa je preuzeo odgovornost i obrukao se. Kao da nije doručkovao pred put na stadion u Peradajsu. Sve njegove greške morao je u narednim minutima da ispravi Vinisijus i i učinio to na najbolji način. Posle tropotezne kombinacije i asistencije Pakete dao je gol i delimično skinuo krivicu sa tri godine starijeg saigača.

Nadolazeća nada brazilskog fudbala Savio dao je gok za 2:0, upisao svoj prvi u dresu sa državnim grbom i tako krunisao uspešnu sezonu u La Ligi. Na to se nadovezaoa i Vinisijusov drugi gol, a Paragvaj je samo smanjio na 3:1 razormim udarcem Omara Aldereta. Paketa je iz ponovljene šanse popravio utisak i ipak se upisao u strelce za konačan rezultat.

Promašeni penal Lukasa Pakete pogledajte OVDE

GOL Vinisijusa za 1:0 pogledajte OVDE

GOL Savija za 2:0 pogledajte OVDE

GOL Vinisijusa za 3:0 pogledajte OVDE.

GOL Alderetea za 3:1 pogledajte OVDE

GOL Pakete za 4:1 pogledajte OVDE.

KOPA AMERIKA – 2. KOLO

GRUPA D, Petak

Kolumbija - Kostarika 3:0

/Dijas 31pen, Sančes 59. Kordoba 62/

Subota

Paragvaj - Brazil 1:4 (0:3)

/Alderete 49 - Vinisijus 35, 45+5, Savio 43, Paketa pen 65/



tagovi

Lukas PaketaVinisijus ŽuniorReprezentacija Brazilareprezentacija ParagvajaKopa Amerika 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara