Ijan Matsen (©avfc)
Ijan Matsen (©avfc)

Odjeknula prva bomba u Premijer ligi: Vila dovela finalistu Lige šampiona za 44.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 22:32

Ijan Matsen šest godina na Vila parku

Kako prethodnih, tako bi i ovog leta premijerligaški klubovi trebalo da vode glavnu reč na fudbalskom tržištu, a vrelo leto na Ostrvu najavila je Aston Vila aktiviravši prvu ‘bombu‘ letnjeg prelaznog roka.

Birmingemski klub je ozvaničio dolazak 22-godišnjeg Ijana Matsena, levog beka za čiji je dolazak platio Čelsiju 44.500.000 evra!

Izabrane vesti

Premijer liga je ‘pravilom o profitabilnost i održivosti‘ ozbiljno pritisnula mnoge klubove. Čelsi je - kao najveći trošadžija u prethodne dve godine - bio primoran da ‘ispegla‘ finansijske knjige, a budući da je prošao kroz fudbalsku akademiju londonskog kluba, prodaja Matsena je na Stamford Bridžu viđena kao idealno rešenje. Vila je iskoristila situaciju i za istorijski plasman u Ligu šampiona se počastila učesnikom ovogodišnjeg finala elitnog evropskog takmičenja sa kojim je potpisala ugovor na šest godina.

Matsen je drugi deo prošle sezone proveo u Dortmundu za koji je u svim takmičenjima odigrao 23 utakmice, postigao tri i namestio dva gola. Zadovoljni njegovim partijama, na Vestfalenu su želeli da ga otkupe po završeku sezone, ali nisu bili u mogućnosti da izdvoje 40.000.000 evra koliko je iznosila otkupna klauzula koju su dva kluba dogovorila prilikom sklapanja pozajmice. Za Vilu pak novac nije predstavljao problem te je reprezentativca Holandije učinila drugim najskupljim pojačanjem u istoriji. Više novca izdvojila je samo za Musu Dijabija kojeg je pre godinu dana platila Leverkuzenu 55.000.000 evra.

Vila je pre Matsena dovela još Luisa Dobina, kojeg je platila blizu 12.000.000 evra Evertonu, interesantno, još jednom klubu kojem preti kršenje pomenutog pravila Premijer lige zbog čega mediji na Ostrvu već sklapaju određene teorije.

Unaj Emeri na poziciji levog beka sada ima tri opcije. Pored Matsena u konkurenciji su još Luka Dinj i Aleks Moreno, s tim da će Vila pokušati da proda francuskog fudbalera delom i zbog zbog plate od 120.000 funti nedoljno koja je označena kao previsoka.



tagovi

TransferiIan MatsenAston VilaLetnji prelazni rok 2024Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara