©Reuters
©Reuters

Zvezda razmatra, a Rumunu cena raste: Marin ima 1.000.000 godišnje, za Solunce preskup

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 01:12

PAOK žarko želi jednog od junaka grupne faze Evropskog prvenstva, ali ga odbija visina plate, crveno-beli sada otprilike znaju koliko će morati da se isprse

Pre petnaestak dana Razvan Marin prvi je put doveden u vezu s Crvenom zvezdom, a u tom momentu EURO u Nemačkoj još nije ni počeo. Uživao je i pred start kontinentalnog turnira 28-godišnji vezista status veoma cenjenog igrača u evropskim okvirima, momka koji je tokom karijere napravio dva velika transfera (u Ajaks za 12.500.000 evra i u Kaljari za 10.000.000), a priča o potencijalnom dolasku među crveno-bele intenzivirana je posle odlaska Marka Stamenića u Englesku. Bio je Marin svakako cenjen i pred start prvenstva, ali je onim što je pokazao u grupnoj fazi Evropskog prvenstva pojačao želju velikog broja klubova da ga vide u svojim redovima.

PAOK važi za najvećeg konkurenta sedmostrukom uzastopnom šampionu Srbije i jasno je da ga crno-beli jako žele na Tumbi, ali grčki mediji izveštavaju da su klubu iz Soluna smanjene šanse da potpiše Rumuna od kada su čelnici saznali da u Kaljariju ima godišnju platu od 1.000.000 evra, a da će posle Evropskog prvenstva od potencijalnog budućeg poslodavca tražiti najmanje istu cifru, a verovatno i nešto veću. Takođe se navodi i da će klub sa Sardinije zahtevati više od 2.000.000 evra za obeštećenje, za koliko je bio spreman da pusti Razvana pre početka takmičenja u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Sve ove informacije mogu da posluže Crvenoj zvezdi kao smernice na osnovu kojih može da proceni koliko bi otprilike morala da se isprsi ako bi želela da u svojim redovima ima igrača izuzetno visoke klase za nivo domaćeg prvenstva i kadra da odigra značajnu ulogu čak i u utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope, koje klub iz Ljutice Bogdana očekuju predstojeće jeseni.

Marin je na Evropskom prvenstvu pokazao veliko umeće lepoticom sa distance u deklasiranju Ukrajine(3:0), kada je nemoćnim učinio Realovog Andrija Lunina, a u strelce se upisao i protiv Slovačke u trećem kolu pogotkom iz jedanaesterca. Bio je istinska spona između defanzivne i navalne linije istočnih komšija i pokazao zašto je pre pet godina amsterdamski velikan izdvojio 12.500.000 evra kako bi Marina doveo iz Standarda.

Vezista rodom iz Bukurešta u nogama ima iskustvo igranja 136 utakmica u Seriji A, više od 80 u belgijskoj Župiler ligi i 57 za rumunski državni tim, ali u Ligi šampiona još nije zaigrao. Prethodne dve godine bio je standardan u startnoj postavi Empolija, ali se po isteku pozajmici vratio u Kaljari, koji će se potruditi da posle Evropskog prvenstva unovči Marinove odlične igre. Rumunija će meč osmine finala odigrati protiv Holandije u utorak (18.00), a logičan sled okolnosti nekako ukazuje da klubovi platežne sposobnosti poput Crvene zvezde i PAOK-a neće baš previše navijati za Trikolore, kako se Marinova cena ne bi vinula u nebesa i tako postala nedostižna.



tagovi

Razvan Marinreprezentacija RumunijeFK Crvena zvezdaPAOK Solun

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara