Rodrigo protiv Kostarike (©AFP)
Rodrigo protiv Kostarike (©AFP)

Brazilcima napad mora da proradi u Las Vegasu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 23:05

Selesao se ispromašivao protiv Kostarike (0:0), pa će utisak probati da popravi u 2. kolu Kopa Amerike protiv Paragvaja (subota, 03)

Najveće iznenađenje 1. kola Kopa Amerike priredila je Kostarika, tako što je zaustavila Brazil (0:0). U noći između petka i subote od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu Selesao će želeti u Las Vegasu da se iskupi za loš dan protiv Paragvaja.

Zapravo, ne može se reći da je Brazil bio loš protiv Kostarikanaca, samo mu je nedostajalo koncentracije u završnici. Neke zicere nije iskoristio, malo mu je i sudija Ramos odmogao, ali epilog je takav kakav je – samo jedan bod na kontu.

Izabrane vesti

Jedan kiks u grupnoj fazi je dozvoljen, ali najveći favorit za osvajanje Kopa Amerike više ne sme da pogreši. Noćas igra protiv ranjenih Paragvajaca, koji znaju da ispadaju ako izgube.

Paragvaj je na premijeri odigrao očajno prvo poluvreme protiv Kolumbije. Na pauzu je otišao sa dva gola zaostatka, a kasnije je preko Hulija Ensisa samo ublažio poraz – 1:2.


03.00: (8,00) Paragvaj (4,60) Brazil (1,40)


Verovatno će selektor Danijel Garnero da napravi određene izmene u odnosu na taj meč. Pre svega u veznom redu. Očekuje se daleko agresivniji pristup Paragvajaca, koji ne smeju da dopuste tehnički potkovanijem protivniku da se rastrči. Jer, znaju dobro šta se prethodni put desilo kada su im to dozvolili.

Bilo je to na prošlom susretu Brazila i Paragvaja, u februaru 2022. godine u Belo Orizonteu. Razneli su ih tada u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru sa 4:0, golovima Rafinje, Kutinja, Antonija i Rodriga.

Od te četvorice Rodrigo i Rafinja bi i noćas trebalo da se nađu na terenu. Od njih, naravno uz Vinisijusa Žuniora, očekuje se najveći doprinos. Brazilici traže petu uzastopnu pobedu nad Paragvajem, prvu u Kopa Americi posle pet godina.

U kontinentalnom takmičenju su se poslednji put sastali 2019, u četvrtfinalu. Paragvajci su se dobro držali uprkos isključenju Fabijana Balbuene u 58. minutu, ali Brazilci su ipak prošli dalje posle penala.


------------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


KOPA AMERIKA – 2. KOLO

GRUPA D, Petak

23.55: (1,30) Kolumbija (5,20) Kostarika (11,0)

Subota

03.00: (8,00) Paragvaj (4,60) Brazil (1,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija ParagvajaKopa Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara