Nikola Jokić (©FIBA)
Nikola Jokić (©FIBA)

Konačno! Istorijski tripl-dabl Nikole Jokića

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.24. | 12:39

Nemci mu ništa nisu mogli

Falila je jedna asistencija protiv Portorika, falila je jedna i protiv Australija, ali bilo je samo pitanje trenutka. Bilo je neminovno. Da Nikola Jokić upiše istorijski tripl-dabl na Olimpijskim igrača, prvi nekog srpskog igrača u dresu reprezentacije.

U polufinalnom sudaru protiv upornih Nemaca – 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija! A videćemo tek na koliko će se zaustaviti.

Izabrane vesti

Koliko god bilo, legitiman kandidat za zvanje najboljeg igrača olimpijskog turnira. Mada je sasvim jasno da je kršnom Somborcu bronzana medalja apsolutno sve, a indivudalna priznanja... Pa, ama baš ništa.

No, pisaće se da je Nikola Jokić postao tek četvti igrač koji je na Olimpijskim igrama postigao tripl-dabl.

Prvi je led probio član Fifine Kuće slavnih Aleksander Belov, koji je u Montrealu 1976. godine upisao 23 poena, 14 skokova i 10 asistencija u pobedi Sovjetskog saveza nad Kanadom od 100:72.

Za drugi tripl-dabl čekali smo sve do 2012. godine kada se u Londonu razgoropadio Lebron Džejms. I to u polufinalu protiv Australije koju je počistio sa 11 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

I onda na Olimpijskim igrama u Tokiju, Luka Dončić, opet u polufinalu, protiv Francuske – 16 poena, 18 skokova i 10 asistencija. Ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od 89:90.

Lebron Džejms je taj podvig nažalost ponovio i u polufinalnom okršaju u Parizu, kada je Srbiji ubacio 16 poena uz 12 skokova i 10 asistencija. Nema šta, istinska legenda igre pod obručima.

Ali u tom najužem krugu košarkaških ikona svakako je i Jokić. A on svoju legendu još nije završio.



tagovi

Nikola Jokićkošarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara