Vut Veghorst (©Reuters)
Vut Veghorst (©Reuters)

Vukovi grizu za četvrto mesto, Frajburg beži od crvene zone

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 13:37

Poslednja dva meča Bundeslige u 2020. godini su danas na repertoaru

To je to od Bundeslige za 2020. godinu. Zavesu spuštaju okršaji Volfzburga i Štutgarta, odnosno Frajburga i Herte. Ali, neće se dugo čekati na nastavak sezone, jer sledeća runda je zakazana za drugi dan Nove godine.

Volfzburgu je malo nedostajalo da godinu završi bez poraza u prvenstvu. To malo, značilo je da je trebalo da odoli u sudaru sa Bajernom, koji ga je proteklog tokom nedelje pobedio sa 2:1. Sada Vukovi imaju posla sa Švabama, koje su im za petama i potencijalnim slavljem bi pretekle Volfzburg.

Izabrane vesti

Neporaženi rekord Volfzburga ove sezone okončan je, dakle, porazom od 2:1 u Minhenu od Bajerna, ali Oliver Glazner će nastojati da održi niz nepobedivosti svojih pulena kod kuće. Uostalom, Vukovi su se predstavili u dobrom svetlu protiv Bavaraca i ukoliko budu na istom nivou, uspeh neće izostati.

U međuvremenu, Štutgart u utorak nije uspeo da pobedi Union Berlin posle remija 2:2 sa ekipom Ursa Fišera. Neobično je da ekipa Pelegrina Mataraca nisu uspeli da pobede kod kuće u svojih šest utakmica na Mercedes-Benc Areni ove sezone, nastupajući mnogo bolje na gostovanju sa četiri pobede i dva remij, bez ijednog poraza van kuće. I pored toga mora se konstatovati da je Štutugart jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone, jer godinu može da završi na petom mestu, a letos je izborio povratak u Bundesligu i jedini cilj je opstanak.

Volfzburg ostaje bez Mehmedija zbog povrede, ali Gilavogui se vratio na teren. Štutgart ima nekoliko povređenih igrača, a Tomi, Mola, Karazor, Sise, Avuđa i Al Gadiuji nisu bili u mogućnosti da putuju u Volfzburg.

Frajburg dočekuje Hertu i juri treću uzastopnu pobedu u razmaku od nedelju dana. U međuvremenu, berlinski tim je bez poraza u poslednja četiri meča, ali se nada slavlju kako bi prestigla svoje protivnike na tabeli.

Posle niza od 10 mečeva bez pobede u ligi navijači Frajburga bili su zabrinuti zbog postepenog klizanja njihovog tima ka zoni ispadanja, međutim, dve pobede od 2:0 protiv Bilefelda u subotu i Šalkea u sredu oterale su svaki strah da će im se pridružiti u skorije vreme.

U međuvremenu je i Herta počela da Frajburgu gleda u leđa, pošto je uzela samo četiri poena iz sedam mečeva u jednom trenutku. Ipak, remi 0:0 sa dojučerašnjim liderom Leverkuzenom potkrepljen je presudnom derbi pobedom nad Union Berlinom, kao i još jednim neočekivanim bodom protiv Menhengladbaha.

BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak

Union Berlin - Dortmund 2:1 (0:0)

/Avoniji 57, Fridrih 78 - Mukoko 60/

Subota

Augzburg - Ajntraht 0:2 (0:0)

/Franberger 53ag, Ilsanker 87/

Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)

/Štindl 34pen - Kramarić 75, Sesenjon 86/

Majnc - Verder 0:1 (0:0)

/Dinkči 90/

RB Lajpcig - Keln 0:0

Šalke - Bilefeld 0:1 (0:0)

/Klos 53/

Leverkuzen - Bajern 1:2 (1:1)

/Šik 14 - Levandovski 43, 90+3/

Nedelja

15.30: (2,75) Frajburg (3,05) Herta (2,75)

18.00: (2,45) Volfzburg (3,40) Štutgart (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VolfzburgŠtutgartHertaFrajburgBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara