Mauricio Sari (©Reuters)
Mauricio Sari (©Reuters)

Vreme je za povratak u Toskanu: Sari do Božića raskida sa Juventusom i preuzima Fiorentinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 14:25

Viola prvi izbor, Roma druga opcija u slučaju otkaza Paulu Fonseki

Mauricio Sari je započeo pregovore sa Juventusom oko raskida ugovora sa željom da sve bude rešeno najkasnije do katoličkog Božića, posle čega bi izvesno preuzeo klupu Fiorentine i vratio se u Toskanu gde je odrastao.

Trener Viole Đuzepe Jakini dobio je poverenje na početku ove sezone, ali je jasno da je klubu sa Artemio Frankija neophodan trener većeg kalibra, a to je upravo bivši trener Čelsija i Napolija. Sari ima ugovor sa Juventusom do 2022. godine za platu od 6.000.000 evra po sezoni, ali Tutosport veruje da bi on uskoro trebalo da bude raskinut na obostrano zadovoljstvo i adekvatnu otpremninu, jer je to interes svih zainteresovanih strana.

Izabrane vesti

Tuto ipak navodi da Juventus nije jedina Sarijeva opcija, već da je tu i Roma. Oba kluba imaju američke vlasnike sa velikim ambicijama i trenerima, tako da su Đuzepe Jakini i Paulo Fonseka pod konstantnim pritiskom, a samim tim i na vrhu liste trenera koji bi do kraja ove godine mogli da dobiju otkaz na Apeninima. Ono što je u ovom trenutku jasno jeste da je Jakini u težoj situaciji nego Fonseka.

Sari se proteklih godina dokazao na najvišem nivou, ali isto tako nije bio u stanju da se izbori sa šampionskim ambicijama u Juventusu. Stoga je došao trenutak na blagi korak unazad, ali i rad na vrlo ambicioznim projektima u Firenci i Rimu. Roma ga je želela Sarija pre nego što je otišao u Juventus, pa je potom dovela Paula Fonseku. Portugalac je pokazao da je ozbiljan trener, ali je došao u neprijatnom trenutku tokom promene upravne strukture kluba. U Romi i ove sezone pričaju o borbi za plasman u Ligu šampiona, bez obzira što to ne deluje previše realno, ali to je nešto sa čim Fonseka mora da se nosi ukoliko želi da završi ovu sezonu.


tagovi

Mauricio SariPaulo Fonseka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara