(©Reuters)
(©Reuters)

Prve informacije o povredi Drkušića: Posledica letnjih priprema i potrage za klubom

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 22:12

Matjaž Kek priželjkuje što brži oporavak defanzivca Crvene zvezde

Evropsko prvenstvo, pa potraga za klubom. Turbulentno leto imao je Vanja Drkušić do sredine avgusta kada je konačno našao angažman. Izabrao je da iz Sočija pređe u Zenit, koji ga je prosledio Crvenoj zvezdi na jednogodišnju pozajmicu, ali je propušten pripremni period sa ekipom uticao na slovenačkog reprezentativca. Stameni štoper morao je da pričeka sa debijem za crveno-bele dok se nije vratio u takmičarsku formu. Dosad je sakupio četiri nastupa, tri u Mozzart Bet Superligi i protiv Intera u Ligi šampiona, ali ga je na oktobarskoj reprezentativnoj pauzi zadesio peh.

U današnjem duelu sa Kazahstanom (1:0) Drušić se povredio na početku drugog poluvremena, zbog čega je odmah napustio igru. Svega 15 sekundi po povratku sa odmora defanzivac slovenačke reprezentacije uhvatio se za desnu nogu i tražio zamenu.

Izabrane vesti

Posle utakmice selektor Matjaž Kek objasnio je da se radi o povredi primicača.

"Vanja ima problem sa aduktorom, što je posledica letnjih priprema i traženja kluba. Nadam se da će sve biti narednih dana pred povratak klupskim obavezama, jer je fudbalerima potrebna minutaža", izjavio je Kek na konferenciji za medije.

Slovenija će u novembarskim mečevima Lige nacija igrati sa Norveškom kod kuće i Austrijom u gostima. Te utakmice rešiće i konačan plasman, odnosno ko će direktno u A diviziju, ko u plej-of za promociju, a ko za opstanak, dok je Kazahstan sa jednim bodom iz četiri utakmice već otpisan iako ima teoretske šanse da ostane u sadašnjem rangu.

Povreda Drkušića mogla bi da stvori problem Vladanu Milojeviću, pošto će Crvena zvezda po završetku reprezentativne pauze igrati sa Radničkim iz Niša već u petak, a onda putuje u Francusku na megdan Monaku.



tagovi

Vanja DrkušićFK Crvena zvezdaFudbalska reprezentacija Slovenije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara