©Reuters
©Reuters

Vojvodina želi reprezentativce DR Konga i Belorusije: Napadač i vezista na radaru Novosađana

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 11:33

Dvojac slobodan u pronalasku novih sredina, stadion Karađorđe potencijalna sledeća destinacija

Vojvodina će u četvrtak protiv APOEL-a na strani odigrati prvi zvanični duel u novoj takmičarskoj godini i krenuti u niz izazova na tri fronta. Ipak, jasno je da klub iz Novog Sada još nije u potpunosti formirao igrački kadar te se u danima koji slede očekuje da na stadion Karađorđe stignu fudbaleri koji bi dodatno zaoštrili konkurenciju.

Prema pisanju kiparskih medija, potencijalna pojačanja Stara dama vidi u Evgeniju Jablonskom i Džonatanu Bolingiju, reprezentativcima Belorusije i Demokratske Republike Kongo. Oba fudbalera slobodna su u potrazi nove sredine, te bi mogla da zaoštre konkurenciju na poziciji defanzivnog veznog, odnosno napadača.

Izabrane vesti

Jablonski, đak BATE-a, prethodnih godinu i po dana proveo je u Arisu iz Limasola, ali ovog leta istekao mu je ugovor sa šampionom Kipra. Defanzivni vezni rođen 1995. godine sa klubom iz Borisova prethodno je osvojio pet titula, a od septembra 2019. godine je deo reprezentacije za koju je upisao minute na 32 utakmice.

Značajan reprezentativni staž ima i Bolingi, napadač koji je posle godinu i po dana napustio tajlandski Buriram Junajted. Afrički napadač najveći deo karijere proveo je u Belgiji gde je igrao za Standard, Muskron, Antverpen i Epen, dok je iskustvo poneo i iz Turske, gde je bio član Ankaragudžua, kao i Švajcarske u kojoj je igrao za Lozanu. Tokom perioda provedenog na Tajlandu Bolingi je doživeo golgeterski procvat te je na 53 duela 26 puta tresao mreže rivala. Upravo prikazano u Aziji bilo je povod da se vrati u reprezentativne redove u kojima je posebno značajnu ulogu imao tokom 2016. i 2017. godine.

Podsetimo, Vojvodina je ovog leta angažovala Asmira Kajevića, Đorđa Crnomarkovića, Andriju Radulovića i Stefana Vukića, dok su klub napustili Mirko Topić, Veljko Simić, Nemanja Nikolić i Uroš Kabić.

Između dva susreta sa APOEL-om, Novosađane očekuje i superligaška premijera u gostima Crvenoj zvezdi zakazana za nedelju od 20 časova.



tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara