Marko Gudurić i Aleksa Avramović (©Star Sport)
Marko Gudurić i Aleksa Avramović (©Star Sport)

Euforija već uhvatila Aleksu Avramovića: Kako sa Jokićem? Lako!

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.24. | 08:25

Aleksa Avramović za Mozzart Sport istakao da se oseća prelepo jer se reprezentacija okupila i kreće u novu akciju - Olimpijske igre u Parizu

Ako je neko jedva čekao početak priprema za Olimpijske igre, onda je to bez ikakve dileme Aleksa Avramović. Harizmatični plejmejker je na okupljanju Orlova bio pun energije, kao da ga je euforija velikog takmičenja već uhvatila. Činilo se da bi već u ovom momentu mogao da istrči na parket u Lilu i krene da se nadmeće protiv najvećih zvezda turnira, baš kao što je to uradio prošle godine u Manili kada je postao miljenik nacije.

Još uvek se priprečavaju izdanja Alekse Avramovića protiv Litvanaca, ali posebno Kanađana kada je u džep stavio Šeja Gildžesa Aleksandera i odveo Srbiju u finale Mundobasketa gde je umalo sam preokrenuo Nemce. Ipak, osvojeno je srebro koje nam je obezbedilo direktan plasman na Olimpijske igre.

Izabrane vesti

"Fenomenalno se osećam. Sjajan osećaj je biti u reprezentaciji, baš kao prošle godine", kao iz topa ispaljuje Avramović za Mozzart Sport.

Očigledno mu je nedostajalo da ponovo bude na okupu sa momcima koji su prošle godine napravili senzacionalan uspeh na Filipinima.

"Najlepši mogući osećaj je biti ponovo sa ovim momcima. Raštrkani smo po inostranstvu, nismo se videli duži vremenski period. Jednostavno... Lepo je. Imamo jasan cilj, imamo Olimpijske igre. Idemo sada u Pazovu da se pripremimo i treniramo. Želimo da dostignemo nivo koji smo imali prošle godine. Neće biti lako, ali smo svi spremni i jedva čekamo da krenemo".

Glavna razlika u odnosu na prošlu godinu i Mundobasket je vrlo očigledna. Srbija sada na raspolaganju ima najboljeg košarkaša na svetu - Nikolu Jokića koji nije hteo da priča sa medijima na okupljanju u Kraun Plazi.

Sada je glavno pitanje kako da se u igru sa Filipina uklopi aktuelni MVP NBA lige?

"Lako će da se uklopi. Kada je neko najbolji na svetu, sve je lako".

Zastao je samo za trenutak, tražeći Jokića pogledom.

"Hvala mu što je došao. Jedva čekamo da sarađujemo sa njim, da on nama pomogne i da mi njemu pomognemo. Zajedno možemo da napravimo nešto lepo".

Jasno je kao dan dok razgovor teče da Srbiji glavni adut nije individualni kvalitet, već zajedništvo i dobra atmosfera.

"Tako je. To ćemo da nadogradimo na samo još jedan viši nivo. Iskreno, hemija je bila primerna stvar uspeha, sve je iz toga izlazilo. Stvarno smo funkcionisali lepo i skladno. Videlo se zejadništvo. Imamo sada neke nove igrače koji nisu bili tu prošle godine, ali svi se znamo i spremni smo da radimo".

Ako se nekada pričalo da je kult reprezentacije nestao, to nikako ne važi za ovu generaciju košarkaša predvođenih kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, ali i energijom Alekse Avramovića koji nikada nije preskakao akcije nacionalnog tima, bez obzira da li je u pitanju veliko takmičenje ili kvalifikacioni prozor. Ako je bio zdrav, bio je u dresu Srbije.

"Generalno svako od nas jedva čeka da dođe ovde i igra za nacionalni tim. Toliko puta sam rekao, ali stvarno se to vidi. Uživamo kada smo zajedno, Bogu hvala samo da bude zdravlja".

Iako su pripreme tek počele, javnost več priča o meču sa Sjedinjenim Američkim Državama sa Lebronom Džejmsom, Kevinom Durentom i ostalim NBA zvezdama.

"Daleko je to... Stvarno, ne razmišljamo o njima. Ne samo o njima, nego gledamo samo sebe. Gradimo nešto svoje, što smo imali prošle godine, da se nadovežemo i nadogradimo".

Zna se recept na Olimpijskim igrama, osmišljen je u Manili i nema ga potrebe menjati bez obzira na protivnika i takmičenje.

"Sve kreće od odbrane. Imali smo vrhunsku odbranu u Manili i iz toga je bilo mnogo lakih koševa, tranzicije, asistencija i šuteva u visokim procentima. Sada idemo ponovo u taj proces da budemo na istom nivou i na Olimpijskim igrama", završava Avramović za Mozzart Sport.





tagovi

Aleksa AvramovićNikola Jokićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara