(AFP)
(AFP)

Brazil se obrukao odmah na startu, trećeligaški golman mu spustio rampu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.06.24. | 04:58

Selesao odigrao samo 0:0 protiv Kostarike

Teške su ove godine za brazilski fudbal i tamošnju reprezentaciju. Argentina dominira na kontinentu i van njega, a Brazilci se muče.

Novu gorku pilulu milionskih armiji navijača, Selesao je večeras servirao u prvom meču na Kopa Amerika u SAD. Brazilci su jutros odigrali samo 0:0 protiv autsajdera Kostarike i navukli na sebe nove slojeve razočarenja i besa frustirane nacije koja predugo čeka na neki uspeh. Računajući i mečeve u kvalifikacijama za SP, Brazilu je ovo peti takmičarski zaredom na kojem nije pobedio. Čak ni gol nije postigao večeras…

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak Dorival Žunior je početkom godine dobio šansu da kao selektor predvodi Selesao nakon neuspeha u pregovorima sa Karlom Anćelotijem i ne deluje da je rešenje koje se tražilo. Sa svim svojim zvezdama, Brazilci su očekivano bilo bolji od skromne Kostarike ali na kraju nisu uspeli da ztaresu mrežu neverpvatnoh Patrika Sekeire koji brani za španskog trećeligaša Ibicu i večeras je odirgao utakmicu životu.

Uzalud su Brazilu večeras bila zvučna imena imena poput Vinisijusa, Rodriga, Pakete, Rafinje, Markinjosa, Militaa, Alisona… Uzalud su bili i ulasci sa klupe maldih zvezda poput Savija, Endrika i Martinelija. Uzalud je bila i Nejmarova podrška sa tribina. Nije to ekipa koja autoritetom mrvi rivala, niti se zna ko je tu lider i ko treba da reševa utakmice. Kostarikanci su održali lekciju Brazilcima šta su timski duh, borbenost i požrtvovanost do poslednje kapi znoja. Imao je Brazil loptu u posedu skoro tri četvrtine utakmice, imao je 18 puteva od čega samo četiri u okvir gola. Kosatrika nije imala nijedan, ali su na kraju završili sa istim bodovnim plenom.

Napadački triling RafinjaRodrigoVinisijus je od početka delovao neubedljivo, individualistički, egositički… Samo su razbranili Sekeiru koji je ušao u meč odbranom šanse Rafinji i nastavio da blista do kraja. Vinisijus i Rodrigo su padali, tražili penale, a Kostarikanci psihološki rasli kako je meč odmicao i mreža mirovala. Uspeo je Markinjos nakon pola sata i centaršuta iz prekida da zatrese mrežu ali mu je VAR poništio gol zbog ofsajda.

Nakon sat vremena igre, Brazilce je počela da hvata nerovoza. Paketa je pogodio stativu, Rodrigo rivala u glavu na gol-liniji, a Savio je umalo iznudio autogol… Kada te šanse nisu ušle, frustracije u igri Brazilaca su porasle i lopta ih je sve slabije slušala. Ili su bili sebični ili su umeli da prekombinuju. A Sekeiri i kostarikanskim defanzivcima su proasla krila i sve hrabije su ulazili u duele i odnosili Brazilce. Pritisak na kraju nije urodio plodom, autsajder je uspeo da se odbrani i naprovi veliko iznenađenje.

Kolumbija je prva u grupi nakon pobede protiv Paragvaja koji je sledeći rival Brazila. Kostarikanci sa bodom imaju razloga za nadu o senzaciji i jednom od prva dva mesta.

KOPA AMERIKA - Grupa D

1. kolo

Kolumbija - Paragvaj 2:1 (2:0)

/Munjoz 32, Lerma 42 - Ensiso 69/

Brazil - Kostarika 0:0



tagovi

Kopa Amerika 2024Fudbalska reprezentacija Brazilafudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara