Hames Rodrigez (AFP)
Hames Rodrigez (AFP)

Šta je ovo: 2014 ili 2024?! Kolumbija i Hames Rodrigez se umiriti ne mogu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 02:03

Sjajna serija Kafedžija nastavljena i na startu Kopa Amerika

Bilo je leto 2014. godine, Mundijal u Brazilu i… Kolumbija i Hames Rodrigez! Popularne Kafedžije su bile hit takmičenja, a mladi ofanzivac prvi strelac turnira. Omađijao je fudbalsku planetu i naterao Real Madrida da ga kupi za 80.000.000 evra. Tamo je sijao tek povremeno i krenuo je sunovrat karijere koja je trebalo da bude velika. Malo po malo se gasio, a nije oživeo ni na pozajmicu u Bajernu. Usledile su neuspešne epizode u Evertonu, Kataru, Olimpijakosu, da bi se prošle godine vratio na mesto uspeha i potpisao za brazilski Sao Paulo.

I oživeo je! Doduše, u dresu reprezentacije.

Izabrane vesti

Kolumbija i Hames opet igraju paklen fudbal kao pre 10 godina. Nakon neuspeha u kvalifikacijama za Katar, preuzeo ih je Argentinac Nestor Lorenco u leto 2022. i od tada nije izgubio nijednu utakmicu! Lozanova Kolumbija je bez poraza na 23 meča. Zabeležila je 18 pobeda i pet remija. Deveti uzastopni trijumf su upisali večeras na startu Kopa Amerika u SAD. U prvom kolu grupe D, Kolumbijci su u Hjustonu tukli Paragvaj 2:1 uz dve asistencije Hamesa Rodrigeza. U skoro domaćem ambijentu sa pretežno žutim tribinama ispunjenim kolumbijskim navijačima iz zemlje i dijaspore.

Istina, imaju i jak tim sa sa Lukumijem i Davinsonom Sančezom u odbrani, Lermom u vezi, Rodrigezom, Luisom Dijasom i Rafom Santos Boreom u napadu… Ali, ovakve rezultate niko nije mogao da očekuje. Pola sata se u Hjustonu vodila izjednačena borba, a onda je Hames Rodrigez sa dva fantatina centaršuta načeo tradicionalne defanzivne Paragvajce. Pronašao je Danija Munjoza i Džefersona Lermu koji su udarcima glavom obezbedili mirnih 2:0 pred odlazak na poluvreme.

Kolumbijci su primili gol sredinom drugog poluvremena kada je talentovani Ensiso vratio nadu Paragvaju, ali to je bilo sve. Kolumbija je izdržala do kraja i upisala tri boda sa kojima je napravila veliki korak ka plasman u nokaut fazu. Sledi meč protiv Kosatrike u kojem će biti favoritia, a onda i veliki okršaj sa Brazilom.

KOPA AMERIKA - Grupa D

1. kolo

Kolumbija - Paragvaj 2:1 (2:0)

/Munjoz 32, Lerma 42 - Ensiso 69/

03.00: Brazil - Kostarika


tagovi

Hames Rodrigezreprezentacija Kolumbijereprezentacija ParagvajaKopa Amerika 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara