Zlatko Dalić (Reuters)
Zlatko Dalić (Reuters)

I Dalić kivan na sudiju: Mali smo, Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 00:10

Sporno je osam minuta nadokande

Hrvatska je u šoku. Sekundi su je delili između plasman u osminu finala Evropskog prvenstva i pakovanja kofera. Praktično je sigurno da će se desiti ovo drugo jer Hrvati posle remija sa Italijaom ne zavisi sami od sebe.

Da bi prošli dalje, potrebno je da im se poklopi nekoliko rezultata u drugim grupama, a čini se da su i oni sami digli ruke od tog scenarija. Luka Modrić je nakon primljenog gola u poslednjem sekundu okrivio sudiju Danija Makelija zbog nadoknade od osam minuta , a pridružio mu se i selektor Zlatko Dalić.

Izabrane vesti

“Uticao je sudija sigurno. Ne znam uopšte gde je našao osam minuta... Ali, ja to govorim pet godina. Mi smo mali za njih i borimo se sami. Govorim u vetar i ispadam smešan. Ne može biti osam minuta nadoknade! Zbog čega? Faul, prekidi? Samo mi je žao što Hrvatsku ne priznaju i ne poštuju. Mi igramo utakmice u 15.00 časova. Da li su ih igrali Francuzi? Nemačka? Portugalija? Engleska? To je to. Maroko u Kataru u 13.00 časova… To je tako. Mi se borimo sami”, rekao je Dalić posle meča.

Priznaje i da nije sudija jedini krivac za konačanih 1:1.

“Neću da tražim alibi u sudiji. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, sad smo primili gol u 98. minutu i moram da gledam nas. Želim da se zahvalim igračima na trudu i muci. Nije ovo bio naš turnir. Hvala i navijačima, 100.000 ih je došlo i na to smo ponosni. Razlog ispadanja ću tražiti u nama. Ne možeš primiti gol u 98. minutu, moraš da legneš na loptu, ne daš im da je ispucaju... To je to”.

Kakva se u vam bile taktičke ideje?

“Plan je bio da prvo poluvreme pokušamo sa kontrolom igre i ne dozvolimo protivniku gol jer nas je toslomilo protiv Španije i Albanije. U drugom poluvremenu smo krenuli na rizik koji nam se isplatio. Napravili smo sve po planu, ali nažalost 98. minut... Kaznili su nas”.

Nezadovoljan suđenjem Makelija je i desni bek Josip Stanišić.

“Strašno je šta smo doživeli. Dva puta smo u nadoknadama primili gol. Sve je sudio protiv nas. Svaki kontakt je bio faul. Ne znam zašto je dao osam minuta nadoknade, možda je gledao ili sudio utakmicu od juče. Razočarani smo, moramo da čekamo druge rezultate”.

Ipak, deo krivice prihvata i na ekipu.

“Možete zamisliti kakva je atmosfera u svlačionici. Ljuti smo i žalosni. Kad sam video osam minuta nadoknade, mislio sam da je pogrešio. Nećemo sve da svaljujemo na njega, ali da je dao pet minuta, niko ništa ne bi rekao. Nije ovako trebalo da završimo. Teško je proći sa dva boda, trebalo je da pobedimo Albaniju, iako smo na poluvremenu mogli da gubimo 0:2, 0:3”.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeEURO 2024Zlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara