©Reuters
©Reuters

Španija prejaka za Albance i sa drugim timom: Tores očuvao savršen učinak Crvene furije

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 22:55

Napadač Barselone u 13. minutu postigao gol vredan tri boda (1:0)

Maksimalan učinak iz prva dva kola grupne faze dozvolio je Španiji luksuz da na megdan Albaniji izađe promešanih karata. Mnogi će reći i sa rezervnim timom, s obzirom na činjenicu da je Luis de la Fuente u poređenju sa startnom postavom protiv Italije napravio čak deset promena i među starterima zadržao samo Emerika Laporta, međutim i igrači koji su u prethodna dva kola bili u senci pokazali su da su prejak rival za Albaniju koja se od Nemačke oprostila porazom (0:1) uz samo jedan osvojen bod.

Uspeo je selektor Španije da poštedi neke od nosilaca igre i da izbegne povrede, ali i da održi maksimalan učinak, a na putu do treće pobede glavna uloga pripala je Feranu Toresu. Uspeo je fudbaler Barselone da pobnefgne čuvaru na desnom boku u 13. minutu i da asistenciju danija Olma pretoči u gol neodbranjivim udarcem tik uzdalju stativu. Peti pogodak sjajnog ofanzivca na velikim takmičenjima ispostavio se i kao jedini večeras u Diseldorfu, te je Crvena furija minimalnom pobedom overila prvu poziciju u Grupi B, dok je Albanija sa jednim bodom stavila tačku na učešće na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Pokušavali su borbeni Albanci na sve načine da pronađu put do Rajine mreže, međutim nisu imali rešenje za odbranu Španaca koji su završili grupnu fazu bez primljenog gola. Osim uz mirnu mrežu, Crvena furija je grupnu fazu završila sa devet bodova što je prethodno jedini put uspela 2008. godine. Rada su pred Španijom pale reprezentacije Rusije, Švedske i Grčke, a potom je ekipa Luisa Aragonesa nastavila da niže uspehe do kontinentalnog trona.

De la Fuentesove izabranike očekuje dug put da bi ponovili uspeh od pre 16 godina. Na narednom koraku će odmeriti snage sa nekom od trećeplasiranih selekcija, dok bi četvrtfinale moglo da donese možda i najteži izazov u vidu potencijalnog duela sa Nemačkom, a u istoj polovini kostura su i Portugalci, potencijalni rival u polufinalu.


ALBANIJA - ŠPANIJA 0:1 (0:1)

/Tores 14/

Dizeldorf

Stadion: Merkur Špil Arena

Sudija: Glen Niberg (Švedska)

ALBANIJA (4-2-3-1): Strakoša Baliu, Đimšiti, Ajeti, Mitaj - Ramadani, Aslani - Asani (od 81. Muči), Laći (od 71. Beriša), Bajrami (od 70. Hodža) - Manaj (od 59. Broja).

ŠPANIJA (4-2-3-1): Raja - H. Navas, Vivijan, Laport (od 46. Le Norman), Grimaldo - Subimendi, Merino - F. Tores (od 72. Jamal), Olmo (od 84. Baena), Ojarsabal (od 60. Fermin) - Hoselu (od 72. Morata).

EVROPSKO PRVENSTVO – 3. KOLO

GRUPA B, ponedeljak

Albanija - Španija 0:1 (0:1)

/Tores 13/

Hrvatska - Španija 1:1 (1:1)

/Modrić 55 - Zakanji 90+8/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija Albanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara