Fudbaleri Alavesa (©Reuters)
Fudbaleri Alavesa (©Reuters)

Valjadolid bez osmorice u Baskiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 09:00

Tim sa Zorilje oslabljen putuje na noge Alavesu u Vitoriji u prvom meču 22. kola Primere

Navikli ste da petkom kolo Primere otvara Valjadolid. Tako će biti i ovog puta. Ekipa sa Zorilje gostuje u Baskiji protiv Alavesa (21.00). Oba tima očekuje grčevita borba za opstanak. Baski su trenutno na mestu koje vodi u Segundu, ali ni fudbaleri u ljubačasto-belim dresovima nisi bezbrižni, imaju samo bod više od tima iz Vitorije.

Gosti dolaze na noge Alavesu posle samo dva boda u poslednja četiri kola, dok je domaćin takođe u očajnoj formi, pet mečeva bez pobede, sa samo bodom u prethodnih pet utakmica Primere i to prošle nedelje u Madridu kada nije bilo pogodaka u meču sa Hetafeom.

Izabrane vesti

Više problema oko sastava tima ima gostujući trener Serhio. On neće moći da računa na Gvardiolu, El Jamiga, Žotu, Janka, Havija Sančeza, Markosa Andrea, Kika Olivasa i Raula Karnera. Dobra vest da su se oporavili Roke Mesa i Olaza. U špicu će Izraelac Šon Vajsman, prošle sezone najbolji strelac austrijskog šampionata, letošnje pojačanje od 4.000.000 evra iz Volfzbergera. Kao zapeta puška šansu čeka reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro, koji je pre desetak dana stigao iz Bilbaa, a debi je imao prošle nedelje, kada je Valjadolid poražen na svom terenu od Ueske (1:3).

Kod Alavesa van stroja je samo Brazilac Rodrigo Eli. Za golove biće zadužen Žoselu i Edgar. Ekipa iz Vitorije ima tri vezana poraza na svom stadionu. Alaves ima samo dve pobede kod kuće, odnosno 10 bodova. Valjadolid je sakupio isti broj bodova na gostovanjima kao i na svojoj Zorilji, a ljubičasto-beli nisu poraženi već četiri meča na strani (tri remija i pobeda).

U prvom delu sezone Alaves je u gostima pobedio Valjadolid sa 2:0 pogocima Pereza i Pinje. Tim iz Vitorije na svom terenu nije izgubio poslednja tri meča protiv Valjadolida (dve pobede i remi). Na prethodne dve utakmice ova dva tima bilo je dva ili manje pogotka.

Prvi meč 22. kola Primere, Alaves – Valjadolid (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

AlavesValjadolidPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara