Vinisijus Žunior nova Zlatna lopta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 03:06

Madridska Marka tvrdi da je odluka pala i da je zvezda Reala već obaveštena

Ako je verovati Marki - a ona u ovakvim prilikama retko greši - Vinisijus Žunior (24) biće proglašen za najboljeg fudbalera planete za sezonu 2023/24! Madridski list i jedan od njegovih najpoznatijih novinara, Hose Feliks Dijas, tvrde kako je odluka pala, odnosno da je Brazilac već obavešten da će u Parizu 28. oktobra biti krunisan.

Isti izvor ide korak dalje i navodi da je obaveštenje o novom laureatu dobila i kompanija Najki, a sve kako bi mogla da dizajnira specijalne zlatne kopačke za Vinija, koje će on kao nosilac najvrednijeg individualnog priznanja u svetu fudbala nositi iduće sezone.

Izabrane vesti

"Vinisijus Žunior dodiruje zlato. Pariz i reka Sena čekaju Brazilca na krunisanju krajem idućeg meseca", stoji između ostalog u tekstu Marke. "Najveći rivali u ovoj trci bili su mu klupski saigrači Džud Belingem, Kilijan Embape i Dani Karvahal, odnosno Rodri iz Mančester Sitija".

"Vini je povremeno pravio greške, međutim takođe je znao kako se asimiluje i radi kao malo ko drugi kako bi promenio neke navike i postao to što je danas - jedan od najvažnijih igrača Real Madrida".

Brzonogi dribler osvojio je sa Madriđanima tokom prošle sezone Ligu šampiona, La ligu i španski Superkup. Postigao ukupno 26 i namestio 12 golova. Bio je odlučujući faktor na Realovom putu do evropskog trona po 15. put, zbog čega ga je UEFA letos nagradila zvanjem najboljeg igrača elitnog takmičenja za prošlu sezonu.

"Izostanak Lionela Mesija i Kristijana Ronalda iz najužeg kruga kandidata za Zlatnu loptu po prvi put nakon 21 godine otvorio je mnoga pitanja, neizvesnost je bila nikad veća i trajala je dugo, međutim sve ono što je Vinisijus Žunior uradio sa Realom ipak je otklonilo dileme. Brazilski napadač u potpunosti je zaslužio da bude zvezda gala večeri u pozorištu Šatele u glavnom gradu Francuske", konstatovao je Hose Feliks Dijas.

Podsetimo se i ko je još bio među finalistima pored navedenih imena: Ruben Dijaš (Mančester Siti), Fil Foden (Mančester Siti), Federiko Valverde (Real Madrid), Emilijano Martinez (Aston Vila), Erling Haland (Mančester Siti), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Granit Džaka (Bajer Leverkuzen), Artjom Dovbik (Đirona/Roma), Toni Kros (Real Madrid), Dani Olmo (Lajpcig/Barselona), Florijan Virc (Bajer Leverkuzen), Martin Edegor (Arsenal), Mats Humels (Borusija Dortmund), Hari Kejn (Bajern), Deklan Rajs (Arsenal), Vitinja (PSŽ), Kol Palmer (Čelsi), Lamin Jamal (Barselona), Bukajo Saka (Arsenal), Hakan Čalhanoglu (Inter), Vilijam Saliba (Arsenal), Lautaro Martinez (Inter), Ademola Lukman (Atalanta), Antonio Ridiger (Real Madrid) i Alehandro Grimaldo (Bajer Leverkuzen).


tagovi

Vinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara