Piksi pozvao Andriju Maksimovića u reprezentaciju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 08:36

Za prvi korak - svaka čast selektore. A sad da momka vidimo i na delu

Zvezdin vunderkind Andrija Maksimović (17) trenutno živi najlepše snove. Nakon što je pre deset dana debitovao u Mozzart Bet Superligi protiv Napretka, a sinoć bio starter u večitom derbiju (gde je čak upisao asistenciju), na njegovu adresu stigao je poziv Dragana Stojkovića Piksija! Prema saznanjima Mozzart Sporta, jedan od najvećih talenata srpskog fudbala u ovom veku, tako bi za manje od mesec dana mogao da se svrsta među najmlađe debitante u istoriji našeg nacionalnog tima.

Podsetimo, Orlovi u oktobru prvo igraju protiv Švajcarske u Leskovcu, a potom gostuju Španiji u Kordobi. U pitanju su utakmice A divizije Lige nacije...

Izabrane vesti

Andrija Maksimović bio je jedan od najbolje ocenjenih igrača na meču u Humskoj, pokazao je Vladanu Milojeviću da će na njega moći ozbiljno da računa i u najvažnijim okršajima u nastavku sezone, međutim nije samo učinak protiv Partizana razlog za poziv u A selekciju. Momak iz Novog Pazara nedeljama unazad pruža veoma dobre partije u dresu Grafičara, gde igra na dvojnoj registraciji. Talentovani stručnjak Marko Neđić maksimalno ga je isforsirao na startu sezone, a ovaj uzvratio s tri gola i asistencijom u pet utakmica.

Mada mu je tek 17 godina, Maksimović iza sebe već ima čitavu godinu iskustva u seniorskom fudbalu, takođe u Grafičaru. Na 22 susreta prošle sezone postigao je šest pogodaka...

Sinoćna zrela partija u Humskoj došla je kao šlag na tortu i potvrda selektoru da nema šta da čeka.

Ukoliko bi dobio priliku u utakmici protiv Švajcarske 12. oktobra, Andrija Maksimović postao bi drugi najmlađi debitant u istoriji našeg državnog tima. Tačnije, izjednačio bi se sa Mitrom Mrkelom, koji je 17. novembra 1982, u Sofiji, protiv Bugarske, obukao dres Jugoslavije sa 17 godina, četiri meseca i sedam dana. Isto toliko imaće i Maksimović ukoliko makar kroči teren u sudaru sa Švajcarcima.

Ispred njega ostao bi samo rekorder Andrija Živković. Nekadašnji igrač Partizana, a sada PAOK-a, zaigrao je za A selekciju prvi put kada je imao 17 godina i 92 dana.

"Mali Mesi je talentovano dete. On nije dobio šansu jer ima 17 godina, ja to nisam ni znao. Dobio je šansu zaslugama, radom, ponašanjem u Grafičaru. Ovo je njegova nagrada, ali i poruka za druge igrače, da znaju kako to ide kad igrate u velikom klubu", izjavio je posle okršaja sa Partizanom Vladan Milojević.

Trener Crvene zvezde skinuo je sinoć sa sebe (u dobroj meri) stigmu stručnjaka koji izbegava da daje šansu mladim igračima. Bio je to hrabar potez. I Milojević je za hrabrost nagrađen. Jednako kao i Maksimović za svoj vredan trud i rad.

Sada je Piksi na potezu. Za poziv - svaka čast selektore! Ali da se ne završi sve na pozivu...

Nego da momka vidimo i na delu, u dresu sa državnim obeležjima. Čini se da bolji trenutak ne postoji.


tagovi

Andrija MaksimovićDragan Stojković Piksi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara