TREĆA SMENA: Derbi Rija, Jokić protiv Lebrona, igra se u Čileu, Kolumbiji, Meksiku...

Vreme čitanja: 5min | čet. 04.02.21. | 22:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Flamengo ne odustaje i jasno je da je za ekipu Internasionala pobeda u Kuritibi imperativ. Sastav iz Porto Alegre je vezao čak 10 pobeda u svim takmičenjima i pred 34. kolo Brazileiraa ima četiri boda više od aktuelnog šampiona. Atletiko još može da se nada mestima koja vode u kvalifikacije za Kopa Libertadores, pre svega zahvaljujući pobedama u minula dva kola (Seara i Flamengo). U prvom delu sezone Inter je slavio (2:1) golovima Galjarda i Ernandeza, strelac za Paranaense bio je De Souza.

Flamengo - Vasko, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Dve ekipe u 34. kolo brazilske Serije A ulaze sa totalno različitim očekivanjima. Flamengo je trenutno drugoplasiran tim na tabeli i nema nameru da odustane u borbi za titulu. Crveno-crni koje predvodi Rožerio Seni, na pet kola do kraja šampionata zaostaju četiri boda za vodećim Internasionalom, a u večerašnji duel sa gradskim rivalom ulaze iz dva vezana triumfa, oba na strani: 4:2 protiv Gremija u Porto Alegreu i ubedljivih 3:0 protiv Sport Resifea. Sa druge strane Vasko bije svoje bitke, one najteže, za opstanak u eliti. Morepolovci se trenutno nalaze na 14. poziciji sa 37 osvojenih bodova, samo dva više od mesta koje vode u niži rang. Ekipa koju predvodi Vanderlej Luksemburgo, neporažena je na predhodna tri susreta, uz ostvarenu pobedu od 3:2 nad Atletiko Mineirom i dva vezana remija: u gostima na Palestra Italiji sa šampionom kontinenta Palmeirasom i na svom Sao Žanuariju protiv Baije gde su mreže mirovale tokom devedeset minuta igre.

Kokimbo - Kobresal, 00.00

(Fudbal, Čile 1)

Pirati nastavljaju da posrću, zakucani su za dno tabele sa 30 bodova. Imaju utakmicu manje od Deportes Ikekea, ekipe koju nisu uspeli da savaldaju u minulom kolu i koja im beži dva boda. Sigurna zona je sada pet bodova daleko, ali Kolo Kolo ima utakmicu više. Ukoliko polufinalista Kopa Sudamerikane želi da ostane deo čileanske elite, večeras će morati da slavi. U prethodnih pet utakmica Kokimbo ima samo jedan trijumf (Espanjola), doživeo je dva poraza (Univerzidad de Čile i Kolo Kolo), dok je odigroa i dva remija (Kuriko Unido i Deportes Ikike). Protivnik će Piratima biti ekipa Kobresala, koja ima šest bodova više i zauzima 13. mesto na tabeli. Ovaj sastav takođe ima samo jedan trijumf na poslednjih pet mečeva (Antofagasta), pretrpeo je tri poraza (Audaks Italijano, Vonderers i Palestino).

Independijente Medeljin - Miljonarios, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Ozbiljan obračun u Medeljinu. Domaći Independijente, nošen serijom od tri vezane pobede (dve u prvenstvu i jedna u Kupu) hoće da nastavi trijumfalni niz i nanese štetu snažnom Miljonariosu, koji je ostvario dve pobede na startu šampionta. Biće ovo poseban meč za trenera gostiju Alberta Gamera, koji je juče proslavio svoj 57. rođendan, a večeras želi to raspoloženje da preslika stadion Atanasio Hiradot. Miljonariosi su silno pojačani pred početak ove sezone dolacima Fredija Guarina i Fernanda Uribea, žele da napadnu šampionsku titulu, ali i Independijente ima svoje adute.

Atletiko San Luis - Tihuana, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Ekipa iz San Luisa ima samo jedan trijumf od starta sezone, dok njen večerašnji rival ne zna za poraz. Tihuana deli čelo tabele sa Santos Lagunom posle četiri kola sa osam bodova, dok je Atletiko 15. sa pet bodova manje. Ekipa nad kojom vlasništvo ima madridski Atletiko je u minulom kolu pretrpela poraz od aktuelnog šampiona Aperture Leona, dok su fudbaleri Tihuane vezali dve pobede (Toluka i Puebla). Poslednji put ove dve ekipe sastale su se u avgustu, sastav iz San Luisa je kao gost slavio sa 2:0.

Keretaro - Pačuka, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Pačuka je dospela u ozbiljnu krizu igre i rezultata već na startu šampionske trke, pa je treneru Paulu Pecolanu već sada vezana "omča oko vrata", što znači da gosti u Keretaro (04.00) sižu pod ozbiljnim pritiskom. Pačuka je osvojila svega dva boda u prva četiri kola, pa bi mladi Urugvajac u slučaju poraza mogao da dobije i otkaz. Objektivno gledano, Keretaro je u ovom trenutku u ozbiljnoj prednosti, iako je u prošlom kolu doživeo težak poraz u sezoni na gostovanju Kruz Azulu (1:4). Prethodno je savladao Atlas i Pumas, pa sada ponovo želi nazad na pobednički kolosek.

Dalas - Golden Stejt, 01.30

(Košarka, NBA)

Mavsi su posle šest vezanih poraza konačno slavili u noći između srede i četvrtka, kao gosti su bili bolji od Atlante uz 27 poena i 14 asistencija Luke Dončića. Golden Stejt sa druge strane igra po sistemu toplo-hladno, pa tako u Teksas stiže posle poraza od Bostona na svom parketu. Stef Kari igra u odličnoj formi, protiv Kelta su mu dve asistencije nedostajale za tripl-dabl (38 poena i 11 skokova). Rik Karjlajl ima čitav roster na raspolaganju, dok Stiv Ker sa druge strane pred duel sa Dalasom ne može da računa na odavno povređene Markisa Krisa i Kleja Tompsona, kao ni na Alena Smailagića, a van stroja su i centar Kevon Luni, kao i ruki Džejms Vajzmen.

LA Lejkers - Denver, 04.00

(Košarka, NBA)

Prava poslastica u Stejpls centru, aktuelni šampion dočekuje najboljeg igrača zapadne konferencije u januaru, Nikolu Jokića. Lejkersi su trenutno treći na tabeli Zapada sa 16 pobeda, četiri više od večerašnjeg rivala koji je odmah ispod. Jezeraši ove sezone blistaju na gostovanjima, pa tako Nagetse čekaju posle dve pobede na strani u duelima sa Atlantom i Bostonom. Denver je značajno podigao formu i na poslednjih sedam mečeva doživeo je samo jedan poraz. Najveće zasluge za snažan uspon forme nosi Jokić, koji je u poslednjem odigranom meču sastava iz Kolorada izjednačio rekord karijere (47 poena). Denver je imao i kraću pauzu, kako je preskočio susret sa Detroitom zbog problema sa virusom korona kod Pistonsa. Čeka nas sjajan duel Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa, koji su parket dosad delili u 17 navrata. Košarkaš Lejkersa je slavio čak 12 puta. Ove dve ekipe su minule sezone delile i megdan u finalu konferencije, Jezeraši su bili bolji sa 4:1, a u petom meču finala Zapada su ove dve ekipe poslednji put ukrstile koplja.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara