Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Subota u Seriji A: Lacio želi da popravi skor na Olimpiku, Torino protiv Udinezea za preokret

Vreme čitanja: 6min | sub. 12.12.20. | 13:39

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Rimljana protiv Verone – čak 1,88. Probajte negde da nađete veću

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč današnjeg programa u Seriji A se igra na Olimpiku između Lacija i Verone (20.45). Pobeda Sasuola nad Beneventom stavlja dodatni pritisak na igrače Nebeskoplavih koji gaje ambicije da se i u sledećoj sezoni vrate u Evropu, po mogućstvu u Ligu šampiona. Na strani Lacija je tradicija na poslednjih devet utakmica na Olimpiku protiv Verone zabaležili su sedam pobeda i dva remija. U Torinu se svi nadaju da će protiv Udinzea početi šampionat sa drugim predznakom i popraviti dosadašnji utisak. U tim Granata se vraća od prvog minuta Saša Lukić. U Krotoneu su se svi rado setili da su u sezoni kada su opstali u Seriji A prvu pobedu ostvarili upravo u 11. kolu.

Izabrane vesti

LACIO - VERONA

Trener Lacija Simone Inzagi do poslednjeg momenta će razmišljati da li da rizikuje trojicu od petorice najvažnijih igrača u svom timu. Luis Alberto, Lukaš Lejva i Čiro Imobile nisu sto posto fit, štaviše postoji realna opasnost da se povrede večeras protiv Verone. Kormilar Lacija se nalazi između čekića i nakovnja: pobeda protiv Verone je imperativ, ali u sledećih 12 dana njegov tim čekaju četiri utakmice, među kojima i sudari sa Napolijem i Milanom. Određena doza neizvesnosti postoji i oko izbora golmana startera: Rejna ili Strakoša.

Za Inzagija je najteža odluka da se odrekne golgetera Imobilea. Čiro je na poslednjih pet mečeva redovno tresao mreže. Može se reći da je jedini među senatorima Lacija, uz Sergeja Milinkovića Savića, u odličnoj formi. Luis Alberto i Lejva nisu na svom nivou, ali i kao takvi su mnogo korisniji i bolji od alternativa, Akpe Akproa, Parola, Kataldija i Eskalantea.

Oseća umor i Korea. Argentinac bi mogao da dobije mali predah na klupi ako Imobile istrči na teren od prvog minuta. Kormilara Nebeskoplavih donekle brine i mali pad koncentracije i forme Ačerbija.

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Lacija na Olimpiku protiv Verone, čak 1.88. Probajte da nađete negde veću.

Nebeskoplavi imaju veoma mršav učinak na Olimpiku u ovoj sezoni u Seriji A. Na prethodnih pet utakmica ostvarili su samo jednu pobedu (protiv Bolonje), uz dva poraza (Atalanta i Udineze) i remija (Juve i Inter). Verona nije baš najbolji klijent za popravljanje utiska, mada je Lacio izašao kao pobednika na šest od poslednjih sedam susreta sa Venetima. Tim Ivana Jurića je u Bergamu pre dve nedelje prekinuo post pobeda na gostujućim terenima koji je trajao gotovo godinu dana. Međutim, da bi pronašli period u kome je tim iz Veneta ostvari dve uzastopne pobede daleko od Bentegodija moramo da se vratimo u 2014. godinu.

Verona će i u Rimu biti oslabljena. Jurić neće moći da računa na Čekerinija zbog kartona, dok su Četin, Benasi, Vijera i Kalinić i dalje van stroja. Jedinu dilemu oko sastava hrvatski stručnjak ima u napadu između Favilija i Di Karminea. Darko Lazović i Ivan Ilić će najverovatnije početi meč na klupi. Lazović se tek oporavio od Kovida-19 i odigrao je prethodnu utakmicu sa Kaljarijem. Budući da i i Veronu čekaju četiri meča u 12 dana, Jurić želi dobro da rasporedi snage. Ilić će morati i ovog puta da ustupi mesto kapitenu Velozu, mada nije isključeno da Jurić pronađe neko iznenađujuću formulu u kojoj bi srpski tinejdžer mogao da ima važnu ulogu.

Glavna uzdanica Verone, pored čelične odbrane (Silvestri je primio samo osam golova) i na ovom meču će biti Zakanji, jedno od najprijatnijih otkrića ovog šampionata.

LACIO 3-5-2: Rejna - Luiz Felipe, Ačerbi, Radu - Lacari, Milinković, Lejva, Akpa Akpro, Fares - Imobile, Kaisedo.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Davidovič, Manjani, Lovato - Faraoni, Tameze, Velozo, Dimarko - Zakanji, Barak - Favili.

TORINO – UDINEZE

U Torinu su uvereni da je večerašnji duel sa Udinezeom utakmica preokreta na kojoj će se tim Marka Đampaola postaviti na trijumfalni kolosek. Poraz od Juvea u derbiju boli ali igra koju su prikazale Granate ohrabruje i uliva nadu u bolju 2021. godinu koja bi mogla da počne simbolično već ove večeri.

Torino je na poslednja tri odmeravanja snaga na svom stadionu sa Udinezeom svaki put osvajao tri boda, međutim navijače Granata brine deprimentna statistika koja kaže da je Toro na poslednjih 15 utakmica na stadionu “Grande Torino” samo jednom izašao kao pobednik. Na drugoj strani, Udineze dolazi okuraženo pobedom nad Lacijom u velikom stilu na Olimpiku.

U timu Torina bi trebalo da vidimo premijerno, posle oporavka od koronavirusa, od prvog minuta na terenu našeg Sašu Lukića koji će zauzeti mesto ofanzivnog pleja iza leđa Belotija i Zaze. Prema najavama, Đampaolo se vraća na odbranu sa četiri elementa, odnosno Singo i Rodrigez će igrati u ulozi bekova, dok će sve bolji Lijanko i Bremer činiti par centralnih halfova. Ansaldi i Verdi su i dalje van pogona dok se bliži povratak Bazelija, najverovatnije posle Božića.

Udineze je neplanirano imao dve nedelje odmora pošto prošlog vikenda nije odigran meč sa Atalantom zbog nevremena. Taj period je iskorišćen za oporavak gotovo svih fudbalera. U ambulanti je, ne računajuči Jajala (za njega je sezona završena) ostao samo Forestijeri. Na klupu se vraća i trener Luka Goti i prema glasinama iz Udina večeras bi trebalo da pošalje na teren duo Deulofeu i Puseto iako su se oporavili napadači Friulanaca.

TORINO 4-3-1-2-: Sirigu - Singo, Bremer, Lijanko, Rodrigez - Meite, Rinkon, Lineti - Lukić - Zaza, Beloti.

UDINEZE 3-5-2: Muso - Bekao, Nujtink, Samir - Striger Larsen, De Paul, Valas, Pereira, Zegelar - Deulofeu, Puseto.

KROTONE - SPECIJA

Svi su se u Krotoneu setili da je njihov tim u sezoni kada je ostvario istorijski uspeh, opstanak u Seriji A, prvu pobedu zabeležio tek u 11. kolu. Na klupi Kalabreza tada je sedeo Davide Nikola. Đovani Stropa se nada da će i njegov marš ka opstanku Krotonea u Seriji A početi ovog popodneva. Susret između Krotonea i Specije vredi duplo u borbi za spašavanje prvoligaškog statusa. Štaviše, za Krotone, i pored toga što smo tek prošli četvrtinu šampionata, ima prizvuk poslednje raskrsnice.

Stropa ne može da računa na Čigarinija, Rispolija i Petričonea, a nije baš u najboljem stanju ni Benali, tako da nije isključeno da vidimo Zanelata na startu meča. Prema najavama, Miloš Vulić bi trebalo da bude u startnoj postavi dok će Golemić biti na klupi.

Specija je mnogo bolje startovala od današnjeg rivala u Seriji A i svoju dosadašnju fortunu je konstruisala upravo na gostovanjima. Istini za volju, Specija igra sve utakmice “u gostima” budući da je dosada igrala u Čezeni kao domaćin. U svakom slučaju Specija je od deset bodova, čak osam osvojila kao gost, čak je prošla i u sledeću fazu Kupa Italije pobedivši Bolonju na Dal’Ari.

Dobra vest za trenera Italijana da se broj igrača van stroja smanjio na prihvatljivu meru. Odsutni su i dalje Galabinov, Matijelo, Del Orko, Sena i Zoet.

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Magaljan, Marone, Luperto - Pereira, Molina, Benali, Vulić, Reca - Mesijas, Simi.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Sala, Terci, Šabo, Bastoni - Bartolomei, Riči, Pobega - Đazi, Pikoli, Farijas.

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

Sasuolo – Benevento 1:0 (1:0)

/Berardi 8p/

Subota

15.00: (2,75) Krotone (3,05) Specija (2,75)

18.00: (2,80) Torino (2,95) Udineze (2,80)

20.45: (1,75) Lacio (3,60) Verona (5,10)

Nedelja

12.30: (7,00) Kaljari (4,50) Inter (1,45)

15.00: (1,75) Atalanta (3,70) Fjorentina (4,70)

15.00: (3,50) Bolonja (3,45) Roma (2,10)

15.00: (1,52) Napoli (4,40) Sampdorija (6,25)

18.00: (9,00) Đenova (5,00) Juventus (1,35)

20.45: (1,35) Milan (5,30) Parma (8,00)

***kvote su podložne promenama


Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoVeronaItalijaLacioSerija A

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara