Kavani (© Reuters)
Kavani (© Reuters)

Šta ti je sudbina: Kavani debituje protiv PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.20. | 14:55

Prethodno, mora da bude izolovan u Mančesteru

Došao je Edinson Kavani u Mančester junajted, pričekaće navijači da ga vide na delu. Iako je prvi meč posle reprezentativne pauze zakazan za 17. oktobar na Sent Džejms paku, Urugvajac će izvesno propustiti gostovanje Njukaslu.

Razlog je u činjenici da provereni napadač mora da provede 14 dana u karantinu, poštujući mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa korona. Otkako mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom, nije Kavani trenirao sa ekipom Tomasa Tuhela, čiji su prvotimci redovno podvrgnuti testovima, te ga sistem u ovom trenutku, kako navode mediji, ne prepoznaje kao elitnog sportistu za koga važe posebna pravila putovanja, već kao običnog građanina.

Izabrane vesti

Osim toga, letnji odmor je proveo na Ibici, slobodno se šetao i komunicirao sa ljudima, vlasti Velike Britanije moraju najpre da se uvere da, što se korone tiče, nema opasnosti da se priključi treninzima Mančestera. Čak su i lekarski pregledi pre neki dan odrađeni u posebnim uslovima, tako što se Kavani nije pojavljivao ni na Old Trafordu, ni u Sportskom centru Karington.

Sve ovo dalje znači da će Edinson Kavani, ako se ustanovi da nije pozitivan na koronu, moći da debituje za Mančester junajted tek 20. oktobra, na gostovanju bivšem klubu, Pari Sen Žermenu, za koji je postigao tačno 200 golova i ostavio dubok trag.

Sve to stvara dodatne probleme Oleu Gunaru Solskjeru. U minulom kolu isključen Antoni Marsijal, a bez Francuza i Kavanija, moraće u špicu da se osloni samo na Markusa Rašforda, eventualno Odiona Igala. Bar za taj duel sa Njukaslom. Plus, sam Kavani će posle izolacije odraditi tek koji trening sa ekipom, tek bi stručni štab trebalo da proceni hoće li na teren Parka prinčeva. Mada ka tome navodi...


tagovi

Edinson KavaniMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara