Šta će biti sa Žiruom? Francuska i Engleska su tanke opcije, sve ukazuje na Italiju…

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 19:33

Samo je pitanje: Koji klub?

Bliži se polako januarski prelazni rok, a jedno od imena koje će najčešće pominjati u njemu je Olivije Žiru. Iskusni francuski napadač je i pre godinu dana bio na izlaznim vratima Stamford Bridža, imao je praktično dogovoren transfer u Inter, ali je Lampard stopirao posao jer se plašio da mu se ne povrede Ejbraham ili Batšauji i da ostane sa jednim napadačem.

Sada je situacija slična, prvi špicevi su Verner i Ejbraham, a Žiru je i dalje treća opcija Čelsijevog trenera.  Od početka sezone je upisao samo 154 minuta u svim takmičenjima, od čega samo 33 minuta u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Od 1. januara ulazi u poslednjih šest meseci ugovora i Čelsi može da da ga tada pusti za neko simbolično obeštećenje ili da ga na leti izgubi za džabe. Inter se opet pominjao kao najviše zainteresovan jer Konte vidi Žirua kao idealnog “backup” špica pored Lukakua. A u nekim situacijama ih vidi i u tandemu.

“Olivije ima 34 godine, a situacija u Čelsiju mu se ne menja. Razlika je što sada više nema opcija za produžetak ugovora. On ima želju da igra i uživa u fudbalu. Prošle godine je Čelsi imao opciju u ugovoru da ga produži za još godinu dana i aktivirao je. Sada je drugačije. Pogotovo što Čelsi tada nije mogao da kupuje igrače pa su im Žiru i Batšuaji bili jedine alternative za Ejbrahama u špicu. Sada se to promenilo i biće lakše da napusti klub. Još je rano da pričamo o nekim konkretnim stvarima. Postoje glasine, spekulacije, interesovanja koja po meni nisu ništa posebno”, rekao je Žiruov menadžer Majk Manuelo.

Još nikakva odluka nije doneta.

“Videćemo od sredine decembra… Ne znamo u kakvoj situaciji će biti zainteresovani klubovi. Ne znamo ni u kakvom stanju će biti Olivije. Možda zaigra, možda bude povređen…Ko zna. Trenutno ne radimo ništa konkretno oko njegovog statusa. Čelsi će do januara imati 11 utakmica. Olivije je njihov član i fokusiran je da bude u formi. Sredinom decembra će biti doneta odluka o njegovoj budućnosti”.

Žiruov agent ne priča o selidbi u Italiju ali se to može osetiti iz njegovih odgovora na pitanja o šansama da Žiru ostane u Engleskoj ili se preseli u Francusku.

“Francuska nije prioritet, ali jeste mogućnost koju ne odbacujemo. Već je igrao u Francuskoj i bio šampion sa Monpeljeom. Sada traži neki novi izazov u kojem će da uživa u fudbalu, da ima kvalitetan život i da bude srećan. Idealno bi bili kada bi našao nešto potpuno novo i neku drugačiju kulturu. Neki engleski klub koji ima velike ambicije bi ga naterao na razmišljanje jer Premijer liga je izuzetno takmičenje koje pruža vrhunsko zadovoljtsvo. Tako da, ako bi neki takav klub bio zainteresovan, Olivije bi ozbiljno azmislio. Ali isto tako je spreman da napusti Englesku i živi u inostranstvu”.


tagovi

Olivije ŽiruZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara