Fudbaleri Miljonariosa (Foto: AFP)
Fudbaleri Miljonariosa (Foto: AFP)

Slatka osveta Petrolere: Miljonariosu ponovo penali došli glave (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 06:34

Slavni klub iz Bogote eliminacijom u kupu završio sezonu, s obzirom da je prethodno ispao u Kopa Sudamerikani, dok u prvenstvu nije obezbedio narednu rundu

Neuspeh za neuspehom trpi Miljonarios. Na svim frontovima. Prvo u Kopa Sudamerikani, potom u prvenstvu gde nije obezbedio prolaz u završnu fazu, večeras i u domaćem kupu. Drugi najtrofejniji kolumbijski klub oprostio se od poslednjeg takmičenja u sezoni, pošto je u osmini finala Kupa poražen od Petrolere posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca – 2:2, penalima 3:4.

Petrolera nije dugo čekala na osvetu. Svega četiri dana pošto je od večerašnjeg rivala pretrpela debakl u prvenstvu (1:6), ekipa Cezara Toresa revanširala se Miljonariosu. “Izgubljeni set“ u ponedeljak ozbiljno je uzdrmao tabor Aurinegrosa i Tores je želeo momentalni odgovor. I dobio ga je već u petom minutu. Dijego Kvadros je prihvatio loptu sa levog boka, namestio se na dvadesetak metara od protivničkog gola i neodbranjivo pogodio dalji ugao.

Izabrane vesti

Iako je Kvadrosova raketa trgla Miljonarios, golman Petrolere Rikardo Herez nije bio previše zaposlen u prvom delu prvog poluvremena. I onda pravo niotkuda – izjednačenje. Akcija po desnoj strani, Emerson Rodrigez pravovremeno dodaje do Andresa Romana, a Kolumbijac posle nešto slabijeg prijema iz iskoraka pogađa špicem, kao na malom fudbalu. Potpuni preokret usledio je početkom drugog dela, kada je Kristijan Arango potvrdio da se nalazi u životnoj formi. Priključio se napadač Miljonariosa sa svoje polovine napadu svog tima, natrčao na loptu Ajrona del Valjea i sa šesnaest metara je zakucao u bliži ugao. Bio je to njegov sedmi gol na prethodnih deset utakmica u svim takmičenjima. Nikada ranije u karijeri nije postigao više od četiri.

No, ni deset minuta nije trajalo vođstvo gostiju. Cezar Arijas se našao u sendviču između dvojice defanzivaca Miljonariosa, što je iskoristio da padne, a sudija naseo na njegovu glumu i pokazao na belu tačku. Nije se Arijas obazirao na nepisano pravilo da igrač nad kojim je napravljen penal ne treba i da ga izvodi, uzeo je loptu u ruke i meč odveo u jedanaesterce.

A tamo fudbaleri Miljonariosa još jednom nisu bili koncentrisani. Baš kao i protiv Deportivo Kalija u Kopa Sudamerikani pre dve nedelje. Herez je spustio rampu Arangu i Kinjonesu i zakazao duel sa Deportes Kindiom u četvrtfinalu.

KOLUMBIJA, KUP - OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

Deportes Kindio - Deportivo Kali 1:1 (1:0) *penalima 5:4

Envigado - Junior 3:3 (2:1) *penalima 3:4

Aguilas Dorados - Atletiko Nasional 2:2 (1:1) *penalima 4:5

Četvrtak

Independijente Santa Fe - Amerika Kali 0:0 *penalima 3:4

Deportivo Pereira - Independijente Medeljin u toku

Kukuta Deportivo - Deportes Tolima u toku

Petak

Alijansa Petrolera - Miljonarios 2:2 (1:1) *penalima 4:3

Sreda (25.11)

Real San Andres - Deportivo Pasto


tagovi

Kolumbija 1Miljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara