Kristijan Lućeti, golman Atletiko Tukumana (©AFP)
Kristijan Lućeti, golman Atletiko Tukumana (©AFP)

San Lorenco do prvog boda u nadoknadi, Tukuman slavi hobotnicu Lućetija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 04:09

U toku je drugo kolo šampionske staze Kupa Dijego Armando Maradona, drama u prestonici, Taljeres ima za čime da žali

San Lorenco je dočekao Kolon na Pedro Bidegain stadionu u Buenos Ajresu, obe ekipe su u ovaj meč ušle bez bodova. Videli smo prilično izjednačen meč u prestonici, gosti su bili na pragu trijumfa, ali se paragvajski reprezentativac Oskar Romero postarao da Ciklon ne ostane bez bodova.

Poveli su puleni Marijan Soze u 20. minutu, odličan potez Anhela Romera, poslao je sjajan pas ka Pitonu, koji je pobegao odbrani Kolona i efektnim udarcem zatresao mrežu. Gosti su od tog trenutka bili bolji rival, imali su daleko izglednije prilike, ali je golman Moreti bio sjajan. Ipak, posle 25 minuta igre u drugom delu, nije imao šansu. Sjajan prodor Kolumbijca Vilsona Morena, proleteo je po desnoj strani i poslao pravi projektil u malu mrežu za 1:1. Samo par minuta kasnije Kolon stiže i do preokreta. Još jedan vrlo efikasan pogodak, Rodrigez je na prvu šutirao iz kaznenog prostora San Lorenca i prosto pocepao mrežu iza nemoćnog Moretija - 1:2 u Buenos Ajresu.

Izabrane vesti

Kada se činilo da će sastav iz Santa Fea odneti ceo plen, penal za domaćina. Oskar Romero, brat blizanac asistenta kod prvog pogotka Anhela, stavio je loptu na kreč i efektnim udarcem doneo bod ekipi San Lorenca.

Po bod za obe ekipe, ostala su im tri meča da probaju da se domognu prvog mesta i plasmana u veliko finale, zasad nisu na dobrom putu.

U Grupi B šampionske faze trenutno vodi ekipa Taljeresa, koja nije imala sreće u sudaru sa Atletiko Tukumanom. Posle ubedljivog izdanja i pobede od 2:0 protiv San Lorenca, dočekali su tim koji je prvu fazu okončao sa svih šest trjumfa i bili su daleko bolji, ali je na golu Tukumana stajao rapsoloženi Kristijan Lućeti, pa su gosti došli do prvog boda u drugoj fazi takmičenja (1:1).

Već u osmom minutu puleni Aleksandrea Medine su bili u zaostatku, skrivili su penal i loptu je na kreč stavio Toledo. Napadač Atletika je bio siguran, gosti su stigli do prednosti na samom početku susreta. Do kraja prvog poluvremena je Taljeres bio apsolutno dominantan, a prosto je neverovatno kako u 36. minutu nisu stigli do prednosti. Fragapane je tukao sa dva metra udaljenosti, ali je 42-godišnji Lućeti sjajno intervenisao. Samo pet minuta kasnije imali su još jednu veliku priliku, defanzivac Rafael Perez se našao u sličnoj poziciji, samo što je za razliku od Fragapanea šutirao nogom sa par metara, ali je uspeo da promaši gotovo nepromašivo, loptu je poslao nebom pod oblake.

Otišlo se na odmor sa 0:1, da bi Taljeres ipak stigao do zasluženog izjednačenja u 74. minutu, centaršut Sonore sa leve strane, odlično je odreagovao Retegi i zatresao mrežu Tukumana za 1:1. Do kraja nije bilo promene rezultata, Taljeres ostaje prvi, Atletiko Tukuman nije uspeo da prenese formu iz prve faze, pa posle drugog kola šanse za veliko finale ne izgledaju obećavajuće.

Treba istaći i sjajnu partiju golmana Lućetija, koji je pored neverovatne intervencije u 36. minutu zabeležio još pet odbrana i bio jedan od najzaslužnijih za prvi bod Tukumana u plej-ofu. Ovaj 42-godišnji čuvar mreže je od 2012. godine član Atletika, samo jednu sezonu u svojoj 25 godina staroj karijeri branio je van domovine, proveo je godinu dana u Santos Laguni u Meksiku. Branio je svojevremeno i za Banfild, Rasing i Boku Juniors, a pokazao je da i u poznim igračkim godinama ima sjajne reflekse.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA - GRUPA B (plej-of)

Nedelja

San Lorenco - Kolon 2:2 (1:0)

/Piton 20, O. Romero 90+2p - Morelo 71, Rodrigez 76/

Taljeres - Atletiko Tukuman 1:1 (0:1)

/Retegi 74 - Toledo 8p/

Utorak

01.30: (2.30) Banfild (3.00) Himnasija (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1KolonSan LorencoTaljeres KordobaAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara